Poziv prokuristice Kraša na kupovinu u Konzumu jedan je od nespretnijih poteza ovih dana; sad se malo pokušala opravdati

Gospođa Marica Vidaković reagirala je nakon pobune drugih lanaca

ZADNJA IZMJENA: tra 12, 2017
Foto: PIXSELL

Nakon što su je zbog nedavne izjave o poticanju na kupovinu u Konzumovim dućanima prozvali određeni trgovački lanci, prokuristica Kraša Marica Vidaković poručila je sada da nikada nije pozvala potrošače da prestanu kupovati u bilo kojem trgovačkom lancu. Kaže da je samo htjela reći da potrošači s punim povjerenjem mogu nastaviti kupovati u Konzuma. Evo što se zapravo dogodilo.

1. Najavila da će pozvati zaposlenike da kupuju u Konzumu

Gospođa Vidaković je, nakon sastanka dobavljača Agrokora s premijerom i Vladinim povjerenikom, rekla kako će pozvati svoje zaposlenike da kupuju u Konzumu. “Danas smo se dogovorili da ćemo pustiti protok roba, da ćemo napuniti dućane i da ćemo pozvati isto tako sve zaposlenike da kupuju u Konzumu kako bismo što više omogućili sustavu da generira novi novac i da počne servisirati svoje dospjele obveze kako prema dobavljačima tako i svima u lancu.”

2. Trgovački lanci je prozvali za diskriminaciju

Trgovački lanci NTL i Ultra gros reagirali su otvorenim pismom na izjavu gospođe Viadkorić. Smatraju kako je njen poziv “izrazito diskriminirajući”. U pismu navode kako podržavaju restrukturiranje i oporavak Agrokora, no da se na ovaj način ugrožava jednakopravan položaj na tržištu zajamčen Ustavom. “Vaše preferiranje samo jednog trgovca u Hrvatskoj dovodi nas u tržišno nepovoljnu situaciju u kojoj je definiranje i dostizanje godišnjih ciljeva upitno”, stoji u otvorenom pismu koje su potpisali direktor Grupe NTL Martin Evačić i direktor Ultra grosa Marjo Jukić.

3. Gospođa sada kaže da joj se izvlači iz konteksta

Vidaković se sada pravda kako nije uputila poziv za prestanak kupovine u bilo kojem trgovačkom lancu već je njena poruka bila da “potrošači s punim povjerenjem mogu nastaviti sa svojim navikama kupovanja, uključujući i Konzumova prodajna mjesta, budući da su dobavljači nastavili isporučivati robu. Interpretacija koja se spominje u danas upućenom otvorenom pismo posljedica je izvlačenja riječi iz cjelokupnog konteksta. Izjava o kupovanju u Konzumu dana je u sklopu konferencije za medije na kojoj se govorilo o dobro poznatim problemima koncerna Agrokor te nastojanjima svih, uključujući i Vladu, da se aktualna situacija normalizira”, navodi sada Vidaković.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program