Poznati bivši vaterpolist i HDZ-ov zastupnik ne može si pomoći. Non stop betonira pomorsko dobro

Perica Bukić na hridi je izlio beton, izgradio mol i stepenice. Triput su mu to rušili, on je opet betonirao

ZADNJA IZMJENA: svi 21, 2020

Hrvatski vaterpolist, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Perica Bukić postavio je beton na pomorskom dobru u mjestu Bilo pored Primoštena.

Naime, Bukić ondje ima kuću s bazenom koja je smještena u prvom redu do mora. No, kako bi mu bilo lakše doći do mora, pišu 24sata, preko tisućljetnih je hridi na pomorskom dobru izlio beton, izgradio mol i stepenice te sve zajedno popločio kamenom.

Tri puta mu već rušili mol

Njegovi nedozvoljeni radovi već su poznati tamošnjem načelniku Općine Stipi Petrini, koji ni posljednjim potezom Bukića nije iznenađen. “Ma nije mu to prvi put. Mi smo Bukiću tri puta rušili taj mul, on ga je opet postavljao. Dvaput je već stavljao tuš, a mi smo ga skidali. Podnijeli smo i kaznenu prijavu protiv njega, ima od toga preko deset godina. Nije mu bio dovoljan beton nego je još morao i ploče postaviti. Dnevni boravak je tamo napravio”, priča Petrina za 24 sata.

Kaže kako Bukiću sve dozvoljava država, ali da bi bilo u redu da kada bi Općini odobrili da mu za to bar naplaćuje koncesiju na pomorskom dobru.

Što Bukić kaže o devastaciji?

Bukić, koji inače živi u Zagrebu, ne krije svoje namjere. Govori kako je sada “samo popravio ono što je more odnijelo”. “More je ove zime sve razrovalo, uništilo je kamene ploče koje su tamo već godinama. Samo sam popravljao ovo ispred kuće jer mislim da je ljepše da je nešto uređeno nego da je devastirano”, dodaje.

Na pitanje nije li ono što radi devastacija, odgovara: “Može se to tako gledati. Ali cijela jadranska obala je takva. A taj mul je već otprije bio tu, ja sam ga samo doveo u fazu da lijepo izgleda. Upristojio sam ga”.

Zanimljivo je sluštati kako to objašnjava

Ne bježi ni od konstatacije da je ipak on taj koji je mul izgradio te ističe da ga sada samo popravlja zbog oštećenja od mora.

“Prvo sam stavio nekakvu konstrukciju od aluminija i drva. To je bila prva varijanta, da ne stavljam beton, ali da se može doći do mora. I onda mi je more potpuno iščupalo taj aluminij iz kamena. Nakon toga nije bilo druge opcije nego beton. I onda sam ga obložio kamenim pločama i napravio silaz. Stepenice sam isto obložio kamenom kad sam stavljao beton”, pojašnjava.

Odgovor na kaznenu prijavu

Za kaznenu prijavu, pak, kaže da je podnesena prije 15 godina, ali da mol ionako nije njegov te da se ondje kupaju svi gosti, a da ga je on eto samo uredio i uljepšao kao bi izgledao “pristojno i ukusno”.

“U trenutku kada sam dobio prijavu, ja sam ponudio općini Primošten da sam spreman platiti koncesiju. I sad bih je platio. Meni nije cilj biti u prekršaju. Znate, nakon što se to dogodilo, ja nisam mogao vratiti nešto betonirano u prvobitno stanje”, njegova je verzija kojom priču zaključuje.

Zdravka Grund
Telegram autor
1783 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program