Pravne savjete Timu Oreškoviću o odgovornosti Crnoje dali Čedo Prodanović i Jadranka Sloković

Zaključili su kako kod ministra branitelja nema kaznene odgovornosti

ZADNJA IZMJENA: sij 28, 2016
Foto: PIXSELL

Pravni savjetnici vrha Vlade Tihomira Oreškovića koji je odlučivao o eventualnoj kaznenoj odgovornosti ministra branitelja Mije Crnoje bili su odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković. Nakon što su razmotrili dokumentaciju koju je Crnoja predočio, zaključili su kako ni na koji način nije kazneno odgovoran. Taj svoj stav iznijeli su i Vladi.

Odvjetnici Prodanović i Sloković su se u četvrtak ujutro trebali pojaviti na nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu, ali su se, očito zbog nove preuzete obveze pravnog savjetovanja Oreškovićeve Vlade, ispričali za izostanak. Isprika im je i uvažena.

Izlazak iz Vlade

Da su pravni stručnjaci, koji su dva dana provjeravali dokumentaciju i poteze Mije Crnoje oko prijavljivanja prebivališta na livadi s kolibom, (ne)ishođenja građevinske dozvole, podizanja, pa oročavanja namjenskog kredita, upravo Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, postalo je jasno u četvrtak poslijepodne. Tada su, naime, njih dvoje oko 17.30 sati izašli iz zgrade Vlade.

S pravnim mišljenjem da se čovjek kojeg je postavio na dužnost ministra branitelja nije ogriješio o zakone, premijer Orešković je sa svojim najbližim suradnicima očito nastavio raspravljati o njegovoj političkoj odgovornosti. Nešto kasnije je potvrđeno da je Crnoja sam podnio ostavku.

Dugačak popis klijenata

Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u posljednje su vrijeme najeksponiraniji odvjetnički par. Zajedno vode brojne slučajeve – obranu Zdravka Mamića, Milana Bandića, Ive Sanadera, Nade Čavlović Smiljanec, Dražena Slavice, Radimira Čačića, Olega Butkovića, Tomislava Dragičevića, kao i zastupanje Severine Vučković

S obzirom na uspjehe što su ih u dijelu tih slučajeva ostvarili, očito im je i Oreškovićev tim poklonio povjerenje te ih angažirao za pravni savjet u Crnojinom slučaju.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program