Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Pred bolnicom u Liverpoolu eksplodirao taksi; protuteroristička policija uhitila 3 osobe

Putnik u autu je poginuo, vozač je u bolnici

FOTO: Screenshot Twitter

Protuteroristička policija uhitila je tri osobe nakon eksplozije vozila pred bolnicom za ženske bolesti u Liverpoolu na sjeveru Engleske u kojoj je jedna osoba poginula, a jedna ranjena, objavila je policija, dodavši da istraga još traje.

Policija je objavila da je putnik u automobilu proglašen mrtvim na licu mjesta, a vozač je ozlijeđen i u bolnici je u stabilnom stanju. Ministrica unutarnjih poslova Priti Patel tvitala je da je redovito obavještavaju o incidentu.

Incident još nije proglašen terorizmom

Trojica muškarca od 29, 26 i 21 godinu uhićena su u četvrti Kensington prema zakonu o terorizmu, priopćila je policija. Zasad je poznato da je automobil zapravo taksi koji se zaustavio pred bolnicom neposredno prije eksplozije u 11 sati.

“Još radimo na tome da otkrijemo što se dogodilo”, rekla je medijima načelnica policije Serena Kennedy. “Pokušavamo shvatiti što je izazvalo eksploziju, no s obzirom na to kako se dogodilo, protuteroristička policija vodi istragu uz pomoć policije Merseysidea.” Incident zasad nije proglašen terorističkim činom.