Politika & Kriminal

Pred crkvom u Splitu napadnuta i snimateljica N1 televizije

Objavili su video incidenta

FOTO: N1 Televizija

Pred crkvom Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, splitskom predgrađu, dogodio se još jedan incident. Nakon što smo danas izvijestili o napadu na novinarku Dalmatinskog portala, u međuvremenu je i N1 Televizija objavila snimku napada na svoju snimateljicu.

Naime, na misu koju je tamošnji župnik odlučio održati usprkos zabranama, došlo je i nekoliko novinara i snimatelja kako bi popratili kršenje mjera i masovno okupljanje građana.

Snimala iz automobila

Osim novinarke Dalmatinskog portala, koju su župljani grubo odgurnuli, oduzeli mobitel i pričepili ruku vratima, snimateljica N1 televizije bila je, kako piše njihov portal, izložena raznim uvredama, da bi je na kraju jedan od župljana probao i fizički napasti. To se i vidi u njihovoj snimci.

“Bila je izložena brojnim uvredama ne samo svećenika Josipa Delaša, već i okupljenih građana. Jedan od njih je, iz svojeg automobila i s očitom namjerom, krenuo i u fizički napad na našu snimateljicu, što je dokumentirano i zabilježeno na snimci. Podatke o napadu i sve informacije proslijedili smo Ministarstvu unutarnjih poslova. Policija trenutno istražuje oba incidenta.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu