Hasanbegović najbolji ikad: ‘Ina nikad nije bila hrvatska, već uhljebište udbaške duboke države’

U opravdanju zašto su spasili HDZ-ov zakon, nije loš ni Zekanović; veli da im uvaljuju YU mediji koji diskreditiraju najveću opasnost po HDZ...

ZADNJA IZMJENA: velj 21, 2019

Obrana o tome kako “nisu znali da je kvorum upitan” očito više nije dovoljna za suvereniste Hrvoja Zekanovića (Hrast) i Zlatka Hasanbegovića (Neovisni za Hrvatsku) koji pokušavaju javnosti dokazati zbog čega su vladajućima spasili kvorum pri saborskom glasanju o izmjenama Zakona o Ini.

Podsjetimo, zakon za koji oporba tvrdi da potpuno predaje Inu u mađarske ruke izglasan je jučer u Saboru sa 74 glasa za i dva protiv (Zekanović i Hasanbegović). Kvaka je u tome što je potreban kvorum za glasanje o zakonu bio 76 zastupnika i da nije bilo ove dvojice zastupnika iz desnih stranaka, glasanje bi, makar u jučerašnjem prvom pokušaju – propalo.

Politikanstvo, politički folklor i, naravno, veleizdaja

Hasanbegovićev odgovor na optužbe da je držao ljestve HDZ-u u predaji Ine Mađarima pravi je dijamant. Nakon što je u izjavi za Jutarnji list naglasio da je ostao kako bi glasao protiv “alibi zakona koji ne rješava niti jedan problem Ine”, zastupnik NHR-a je poentirao: “Ina ionako nikad nije bila hrvatska tvrtka, već uhljebište udbaške duboke države”.

Njegova stranka, Neovisni za Hrvatsku je i na Facebooku objasnila kako prozivanje onih koji su glasali protiv zakona smatra bespredmetnim. “HDZ je počinio veleizdaju. SDP je pripremio istu, a sada je samo uprizorio čisto politikanstvo i politički folklor”, kaže se u objavi na profilu NHR-a.

Zajedništvo, a ne skakanje na Bernardićeve direktive kao Živi zid i Most

Na istoj društvenoj mreži oglasio se i Zekanović, čestitavši prvo “YU medijima pod dirigentskom palicom Andreja Plenkovića” koji koriste priliku da ih “kao najveću opasnost po HDZ diskreditiraju”. Zekanović je, valja još jednom naglasiti, zastupnik stranke Hrast. On smatra da se ništa ne bi promijenilo “SDP-ovim cirkusarijama” ni da je izišao iz sabornice, jer bi se tek sve odužilo za nekoliko minuta. Dodao je kako HDZ nažalost ima većinu u Saboru, skoro 80 ruku i izglasavanje zakona ne bi bilo upitno.

Zekanović je bocnuo i Živi zid, Glas i Most za razliku od kojih “mi ne skačemo prema direktivi Bernardića koji je danas pozvao oporbu da izađe, a zaboravlja se da je njegova stanka SDP kao i HDZ uništila INA-u”. SDP i HDZ se, međutim, uvjeren je Zekanović, mogu pobijediti.

A zna i kako. “Možemo ih pobjediti samo ustrajnošću, zajedništvom i nikako ne nasjedati na njihove kontinuirane pokušaje zavade istinskih domoljuba i suverenista!”, zaključuje svoj status Hrastov domoljub i suverenist.

Jasmin Klarić
Telegram autor
563 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program