Politika & Kriminal

Predsjednica baš ne želi pitanja o Marakešu. Sad je, posve smo ozbiljni, Hrvoju Krešiću otimala mikrofon

Čuli smo se s kolegom Krešićem, kaže da mu se nikad nije dogodilo ništa slično

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović maloprije je napala Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog toga što, kako kaže, nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama. Kaže kako je to dovelo do prijepora u javnosti oko tog dokumenta. “Uz dužno poštovanje svim diplomatima, ministarstvo se treba zbrojiti”, rekla je Grabar Kitarović.

Kazala je i kako je guranje Marakeške deklaracije u fokus javnosti samo distrakcija od gorućih hrvatskih problema. Novinar N1 televizije Hrvoje Krešić bio je prilično uporan u svojim pitanjima i pokušao je od predsjednice doznati zašto se predomislila oko tog sporazuma i tko to pokušava skrenuti pozornost s, kako kaže, “važnih tema” pa mu je predsjednica u jednom trenu pokušala oteti mikrofon, ali ga on nije htio pustiti. Međutim, nije ga puštala ni ona pa se Krešić morao nagnuti kako bi se uopće čulo što ju pokušava pitati.

Krešić je to ispričao u javljanju uživo, a maloprije smo se čuli s njim i kaže kako mu se u dosadašnjoj novinarskoj karijeri nije dogodilo nešto slično, pogotovo od predsjednice države. Kad su svi završili s pitanjima, predsjednica je novinarima rekla ‘hvala vam lijepa’ i Krešiću vratila mikrofon.

 

Predsjednica zgrabila mikrofon našem Hrvoju Krešiću

Prilikom odgovaranja na pitanja našeg reportera Hrvoja Krešića, predsjednica je posegnula za mikrofonom N1

Gepostet von N1 Hrvatska am Montag, 5. November 2018

Nije objasnila zašto je promijenila stav oko sporazuma

Budući da je nekoliko puta mijenjala stav oko tog dokumenta, novinari su ju danas pitali zašto ga je hvalila u svom govoru u UN-u i u pismu koje je poslala Glavnom tajniku UN-a, a sad se od tog dokumenta ograđuje.

Grabar Kitarović na to je rekla da “niti podržava niti ne podržava” Marakešku deklaraciju. Dodala je kako smatra da je globalni dogovor o migracijama potreban, ali “on ne smije biti prijeporno pitanje među državama”.

“Iz dana u dan sve je veći broj država koje odustaju od toga sporazuma iz raznih razloga. Ja se ne povodim za SAD-om niti Austrijom ili bilo kojom državom, nego za interesima RH”, kaže predsjednica.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu