Predsjednica ima novo objašnjenje za skandaloznu izjavu o kolačima za Bandića: ‘Bila sam ironična’

Predsjednica je posve promijenila priču

ZADNJA IZMJENA: pro 8, 2019
Foto: PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dala je veliki intervju Slobodnoj Dalmaciji u kojem je još jednom pokušala objasniti svoju skandaloznu izjavu da će Milanu Bandiću, ako bude osuđen, u zatvor nositi kolače.

Sad je posve promijenila priču i kaže kako je bila – ironična. Konkretno, kaže ovako: “To sam rekla ironično, jer se ne mogu složiti da se ljude unaprijed osuđuje a da im sudski nije dokazana krivnja. I to vrijedi ne samo za Bandića, nego i za sve ostale državljane”. Na pitanje smatra li da će njenoj kampanji naštetiti što je zagrebačkom gradonačelniku otpjevala rođendansku čestitku, kaže da “neće”.

Iako su je novinari dosad nekoliko puta pitali za komentar na izjavu o kolačima, predsjednica se dosad nije izvlačila na ironiju. Premijer Plenković nakon njenog istupa novinarima je doslovno rekao kako se ona “vjeruje da je to rekla u šali”.

Cijeni lojalnost i odanost

U spornom intervjuu, u kojem je pričala o kolačima, predsjednica je za Media Servis pokušala obraniti svoje ponašanje na proslavi Bandićeva rođendana. Poručila je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, dodavši da, ako s nekim politički surađuje, onda mora biti toliko korektna da ostane ono što jest.

“Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost.

Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno”, kazala je Grabar Kitarović.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program