Politika & Kriminal

Predsjednica je baš u naletu: 'Škoro je otišao iz HDZ-a jer mu to nije donosilo novac za kućerine'

Predsjednica je posjetila kuću Franje Tuđmana pa je usput opet malo napala svog protukandidata

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je posjetila Veliko Trgovišće i rodnu kuću Franje Tuđmana. Novinarima je rekla da je došla u Tuđmanovu kuću jer ga smatra svojim učiteljem i jednim od najvećih hrvatskih velikana, vizionara i stratega.

Prvo je novinarima objašnjavala zašto joj je Tuđman bitan, a onda je udarila po Miroslavu Škori. Komentirala je njegovu izjavu da je od Tuđmana danas ostalo samo njegovo ime. “Tko to govori, čovjek koji je otišao ih Hrvatske ’89. godine i zarađivao novce u Americi?”, rekla je Grabar Kitarović pa nastavila o tome kako je ona za vrijeme rata odlučila ostati u Hrvatskoj.

“Došla je moja američka obitelj i rekla dođi s nama, tu će biti rata, a ja sam rekla da ostajem. Umjesto da sam sa svojih 6 jezika koje znam radila za UNPROFOR za 1000 maraka, ja sam zarađivala ravno 90 maraka mjesečno u Ministarstvu obrazovanja i tehnologije, prešla u Ministarstvo vanjskih poslova za 200 maraka i skupa smo se borili za priznanje”, rekla je predsjednica i dodala da nitko nema pravo minorizirati ulogu “njih koji su ovdje radili dok je netko pjevao u Americi i zarađivao velike novce”.

‘Škoro narodni čovjek? Malo morgen’

Komentirala je i konstante kritike na svoje pjevanje. “Ja pjevam iz gušta, a neki pjevaju za velike novce. Prošle su godine organizirali dobrotvorne koncerte na račun lokalne samouprave”, rekla je predsjednica i opet napala Škoru.

Kaže kako je to što on radi zamagljivanje očiju naroda, da bi sebi stvorio nekakve ovlasti. “Bio je najprije generalni konzul u Pečuhu, kasnije je bio saborski zastupnik, otišao je nakon osam mjeseci. Ako želiš mijenjati svijet, mijenjaj stvari oko sebe. Ja sam isto svašta prošla, on je otišao zato što to nije donosilo dovoljno novaca da bi izgradio tih svojih nekoliko kućerina i visoke zidove kojima se ogradio i sada tvrdi da je on nekakav narodni čovjek”, kaže Grabar Kitarović. Za kraj je poentirala: “Ma dajte, molim vas! Malo morgen, kako je jučer rekao Kalmeta”, rekla je predsjednica.

Nastavite čitati