Politika & Kriminal

Predsjednica je odlučila danas posjetiti Zagreb. Naprosto je oduševljena gradom i hvali sve što vidi

Nakon što je obišla sve županije, predsjednica se odlučila upoznati s novostima u glavnom gradu

Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović obišla Zagrebački inovacijski centar 07.02.2019., Zagreb - U sklopu posjeta Gradu Zagrebu predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarovic obisla je Zagrebacki inovacijski centar - ZICER u paviljonu 12 na Zagrebackom velesajmu. Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Turneja po Hrvatskoj predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović danas dovela u Zagreb. Nakon što je obišla sve županije, predsjednica je svoje izmještanje ureda odlučila zaključiti obilaskom glavnog grada. “Nakon 20 izmještenih ureda danas sam željela u ovom gradu kojem živim vidjeti projekte. Želim čestitati na postignućima koje Zagreb postiže u europskim i svjetskim okvirima”, objasnila je predsjednica svoju odluku da dan provede obilazeći Zagreb.

Gospođa Grabar-Kitarović već se sastala gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Andrijom Mikulićem, koji su joj predstavili programe i projekte Grada Zagreba, javlja N1. Na sastanku u gradskom poglavarstvu predsjednica je Zagreb nazvala jednim od najljepših i najčišćih gradova u Europi te je izrazila želju da još više zasja.

Predsjednica nahvalila Zagreb

U nastavku obilaska posjetila je Zagrebački inovacijski centar (ZICER) na Zagrebačkom velesajmu, gdje je izjavila kako Zagreb postaje „jedna od svjetskih metropola”. Osim što je čist i brzo se razvija, Zagreb je i socijalno osjetljiv grad, izjavila je predsjednica, što je, prema njoj, vidljivo iz toga da, za razliku od drugih europskih gradova, na ulicama nema beskućnika. I ne samo to, nego Zagreb, po mišljenju predsjednice, postaje i „jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija”.

Čini se da je predsjednicu oduševio i ZICER jer je zaključila kako je taj inovacijski centar “budućnost hrvatskog i svjetskog gospodarstva”. Gospođa Grabar-Kitarović oko podneva je stigla u Podbrežje gdje se upoznala s tipičnim zagrebački model stanogradnje koji uključuje prateću komunalnu i društvenu infrastrukturu. Posjet glavnom gradu predsjednica će završiti obilaskom Radićeve i Tkalčićeve ulice u centru.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu