Politika & Kriminal

Predsjednica je upravo predala preko 230.000 potpisa; komentirala je i onu famoznu izjavu o Bandiću i kolačima

'Svaka osoba je nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović maloprije je predala preko 230.000 potpisa za svoju novu predsjedničku kandidaturu. S njom su bili premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Skupili smo 231.652 potpisa i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dali potpise, bilo članovima, simpatizerima HDZ-a ili građanima Republike Hrvatske. Zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale i zahvaljujem svim volonterima koji su marljivo skupljali potpise”, rekla je predsjednica, piše N1.

Komentirala izjavu o Bandiću

Predsjednica je u izjavi novinarima komentirala jučerašnju izjavu izjavu o Milanu Bandiću za kojeg je rekla da će mu nositi kolače u zatvor.

“Rekla sam ono što mora stajati u demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom”, rekla je.

Nakon što u utorak u ponoć istekne rok za predaju predsjedničkih kandidatura, DIP ima 48 sati, dakle do četvrtka u ponoć, da ih provjeri i objavi listu kandidata za predsjednika, čime će i službeno krenuti predsjednička kampanja koja neslužbeno traje praktično od ljeta.

DIP ne mora čekati taj krajnji rok, listu može objaviti i prije.

Nastavite čitati