Politika & Kriminal

Predsjednica je upravo smijenila Matu Radeljića i za savjetnicu postavila Mirjanu Hrgu

Iz Ureda predsjednice javljaju u promjenama u njenom timu

Iz Ureda predsjednice upravo je objavljeno da je Kolinda Grabar Kitarović razriješila Matu Radeljića dužnosti savjetnika za unutarnju politiku.

Radeljić je, inače, bio najdugovječniji predsjedničin savjetnik koji je s njom od prvog dana mandata. Njegov odlazak s Pantovčaka nekoliko se dana spominjao u kontekstu predsjedničine želje da se iz kruga svojih najbližih suradnika riješi desnije struje HDZ-a i potpuno se do predstojećih predsjedničkih izbora približi Andreju Plenkoviću, na čiju podršku izgleda ipak računa.

Prije koji dan s Pantovčaka je otišao i Vlado Galić, predsjedničin savjetnik na nacionalnu sigurnost. Iako je evidentno da je Galić otišao zbog afere SMS, u kojoj se spominju njegovi kontakti s falsifikatorom Franjom Vargom, prema službenoj verziji ostavku na savjetničku funkciju dao je iz “moralnih i etičkih razloga”.

Mirjana Hrga savjetnica za strateške politike

Iz Ureda predsjednica danas javljaju i da je s dužnosti savjetnice Predsjednice za vanjsku i europsku politiku razriješena Darija Mihelina. Predsjednica je potvrdila i informaciju koja se ovih dana pojavila u medijima, da će dio njezina tima od početka iduće godine biti i bivša urednica i reporterka Mirjana Hrga.

Hrgu je Grabar Kitarović imenovala savjetnicom za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske.

Novi savjetnik Kolinde Grabar Kitarović za vanjsku i europsku politiku bit će Sebastian Rogač.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu