Predsjednica SDP-ova Savjeta za kulturu je dala ostavku, a Bernardić sada kaže da ju ne prihvaća

Gospođa Banović kaže da je u SDP-u prevladala forma nad funkcijom

ZADNJA IZMJENA: sij. 18, 2018
Foto: PIXSELL

SDP-ov predsjednik Davor Bernardić poručio je kako ne prihvaća ostavku Snježane Banović na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a.

“Žao mi je što je gospođa Banović dala ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, i ja osobno ne prihvaćam tu ostavku jer smatram da nam gđa Banović svojim radom, iskustvom, znanjem i idejama itekako može pomoći. No, odluka je na njoj samoj”, poručio je Bernardić za N1.

Banović je ovih dana prozvala Borisa Lalovca, jednog od SDP-ovih potpredsjednika zbog optužbi za obiteljsko nasilje. “U slučaju koji se spominjao, nije postojao razlog za takvom ishitrenom, oštrom i nedobronamjernom reakcijom prema g. Lalovcu, jer je protiv njega odbačena prijava za obiteljsko nasilje od strane nadležnih institucija, te je predmet i službeno zatvoren,” kazao je šef SDP-a.

Banović dala ostavku

Banović je jutros u podužem pismu objasnila razloge svoje ostavke, napisala je kako je nezadovoljna stanjem u SDP-u u kojem ‘ima nešto trulo’. “Prevladala je u stranci forma nad funkcijom, a to ne može biti dobro ni za jednu organizaciju, osobito ne za onu koja ima za cilj nešto tako ozbiljno kao što je preuzimanje vlasti”, napisala je Banović u pismu ostavke koje je uputila Bernardiću i Rajku Ostojiću. Na Ostojićev je poziv krajem 2016. i oformila Savjet za kulturu.

Dalje je navela kako SDP nema programa ni plana rada na svojoj konsolidaciji. “Nadalje, osim što nema programa stranka nema ni plana rada na svojoj konsolidaciji, na pravilima za izgradnju poštovanja i povjerenja među članovima i simpatizerima, na pomlađivanju stranke i na brojnim drugim unutarnjim i vanjskim otvorenim pitanjima”, spočitala je Banović stranačkom vodstvu.

Sve je krenulo na Twitteru

Banović je svoje nezadovoljstvo situacijom u SDP-u izrazila početkom tjedna na Twitteru kada je prozvala SDP jer je u njegovom vodstvu i dalje Lalovac, nazvala ga je “dokazanim zlostavljačem žena” aludirajući na optužbe njegove supruge za nasilje.

Međutim, Banović očito nije bila dobro informirana pa je zaboravila da su sve optužbe protiv Lalovca odbačene. Iako se u srijedu Lalovcu javno i ispričala, već su krenuli zahtjevi za njenom ostavkom. Zastupnica Ana Komparić Devčić zatražila od predsjednika stranke Bernardića da smijeni Banović jer je prozvala Lalovca. No, gospođa Banović ga je preduhitrila pa jutros sama dala ostavku.