Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Predsjednik Milanović objavio je imovinsku karticu. Vlasnik je dva stana i ima 850.000 kuna ušteđevine

Milanović je naveo da mu je mjesečna plaća 25 tisuća kuna

19.02.2020., Zagreb - Predsjednik Republike Zoran Milanovic polozio vijence i zapaliio svijece kod spomenika Glas hrvatske zrtve – Zid boli, na grobnicu Narodnih heroja te na grobu Ivice Racana i prvog predsjednika RH dr Franje Tudjmana. 
Photo:
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podnio je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa imovinsku karticu iz koje je vidljivo da je u suvlasništvu dva stana i dvije vikendice te uz garažu, oranice i livadu ima i 850 tisuća kuna ušteđevine.

U imovinskoj kartici koju je predao prije četiri dana, predsjednik Milanović navodi da mu je mjesečna plaća 25 tisuća kuna dok mu supruga Sanja Musić Milanović, kao zaposlenica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mjesečno zarađuje 14 tisuća kuna. Usto, predsjednikova supruga od nastavne djelatnosti prima još i 6.800 kuna.

Ima kredit od 700 tisuća kuna

Milanović u suvlasništvu sa suprugom ima stan od 127 četvornih metara u Zagrebu, procijenjen na gotovo dva milijuna kuna te naslijeđeni stan u Zagrebu veličine 77 četvornih metara u suvlasništvu s trećim osobama pri čemu njegov udio u vlasništvu iznosi oko 17 posto, približne tržišne vrijednosti 1,2 milijuna kuna. U suvlasništvu s trećim osobama, također u postotku od 17 posto, ima dvije vikendice u Solinama, garažu u Zagrebu, dvije oranice (Soline i Glavice) te livadu.

Od financijskih obaveza predsjednik ima kredit od 700 tisuća kuna na 30 godina kojeg otplaćuje 4.500 kuna mjesečno. Plaća i leasing za automobil Ford Focus u iznosu 80 tisuća kuna, odnosno, ratu od 1.300 kuna mjesečno.

Milanović ima 850 tisuća kuna ušteđevine, a prava nad konzultantskom tvrtkom EuroAlba Advisory koja je bila u njegovu stopostotnom vlasništvu prenio je na fizičku osobu. Mediji su već pisali da je ta tvrtka pretprošle godine uprihodovala 745 tisuća kuna i zabilježila neto dobit od 553 tisuće kuna.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više