Politika & Kriminal

Predsjednik Milanović otkazao je posjet Rusiji. Razlog? Pokvario se državni avion

Popravak zrakoplova nije moguće izvesti na vrijeme, a nema komercijalnih letova za Rusiju

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je predviđeni posjet Rusiji zbog kvara na državnom zrakoplovu te nepostojanja komercijalnih letova prema toj zemlji zbog pandemije koronavirusa i stoga neće 24. lipnja u Moskvi nazočiti tradicionalnoj vojnoj paradi u povodu Dana pobjede.

Potvrdio je to u ponedjeljak glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić. “Predsjednik Milanović otkazao je svoj odlazak u Moskvu zbog kvara na državnom zrakoplovu koji nije moguće popraviti do planiranog putovanja, rekao je Jelić Hini.

Milanović boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, a odmah po završetku trebao je otputovati u Moskvu na tradicionalnu vojnu paradu u povodu Dana pobjede koja se trebala održati 9. svibnja, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Novi datum održavanja parade je 24. lipnja, točno na 70. godišnjicu prve. Na marginama je bio planiran i bilateralni sastanak Milanovića s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Avion u kvaru od 13. lipnja

Novinarka Nova TV Ivana Pezo Moskaljov na Twitteru je ranije objavila kako je od Direkcije za korištenje službenih zrakoplova dobila potvrdu da je avion zbog kvara na motoru prizemljen. Naime 13. lipnja hitnim medicinskim prijevozom trebao je prevesti pacijenta iz Dubrovnika za Zagreb. No pri slijetanju u zračnu luku primjetili su da iz desnog motora curi ulje.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu