Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Predsjednik Ustavnog suda potvrdio: 'Ocjenjujemo je li ustavna obveza korištenja covid potvrda'

Miroslav Šeparović dao je intervju RTL-u u povodu ponovnog izbora na čelo Suda

12.07.2019., Zagreb - Na konferenciji za novinare predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparovic izvijestio je o nekoliko novijih odluka za koje postoji poseban interes javnosti. Miroslav Separovic.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Odvjetnik iz Koprivnice podnio je prijedlog za provjeru ustavnosti odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite vezano za covid potvrde. Potvrdio je to za RTL Televiziju novi, stari predsjednik Ustavnog suda RH Miroslav Šeparović.

Šeparovć je dao intervju u povodu novog izbora za predsjednika Ustavnog suda što je danas proveden,o jer mu je upravo danas istekao prvi, četverogodišnji mandat.

Kada se očekuje odluka?

Više detalja o ocjeni ustavnosti odluke o obaveznom korištenju covid potvrda u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi Šeparović nije mogao iznijeti, budući da je predmet još u tijeku.

Na pitanje je li taj predmet žuran Šeparović kaže da su svi takvi predmeti hitni. “Ali, opet to zahtijeva proceduru. To sad mora ići na očitovanje Vladi, koja će dobiti sigurno 15-ak dana da se očituje, onda mi ispitujemo druge okolnosti, eventualno možda i mišljenja neka i to sigurno prođe dva, tri mjeseca. Teško je to riješiti prije”, kazao je.

Najavio je i da bi ‘slučaj Mamić’, odnosno ustavne tužbe koje su podnijete nakon prve pravomoćne presude protiv Zdravka Mamića i suokrivljenih za izvlačenje milijuna iz Dinama, mogao biti riješen do kraja ove godine.

Cijeli intervju s Miroslavom Šeparovićem, koji je vodila novinarka Ivana Ivanda Rožić možete pročitati ovdje.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više