Prekinuto je suđenje Smiljani Srnec, vještakinji je pozlilo kada je vidjela slike tijela ubijene sestre Jasmine

Kasnije tijekom dana bit će ispitane ujne Smiljane Srnec, Nada i Draga Sabol

ZADNJA IZMJENA: stu 7, 2019
Foto: PIXSELL

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas u 10 sati nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila svoju sestru, tada 23-godišnju Jasminu Dominić, čije je tijelo potom sakrila u škrinju gdje je ono otkriveno nakon 19 godina. Danas je na redu svjedočenje sudskih vještaka. Prva svjedokinja, dr. Andrina Kopjar, obavila je obdukciju tijela pokojne Jasmine.

Suđenje je prekinuto nedugo nakon što je Kopjar izašla svjedočiti. Doktorici, je, naime, pozlilo kada su prikazane fotografije tijela Jasmine Dominić. Sudac Tomislav Brđanović zaključio je da ona više nije sposobna svjedočiti. Sudac će naknadno objaviti kada će ta vještakinja ponovo biti pozvana pred sud. Nakon kratkog prekida u sudnicu je pozvana Ivana Bačić iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić”, koja je vještačila škrinju u kojoj je bilo tijelo, piše Jutarnji list. Kasnije tijekom dana bit će ispitane ujne Smiljane Srnec, Nada i Draga Sabol.

Srnec ostaje u zatvoru

Glavna rasprava na suđenju Smiljani Srnec počela je 15. listopada, a ročišta na kojima su svjedočili rođaci i prijatelji obitelji te sudski vještaci održana su 17., 18., i 21 listopada. Iduća rasprava zakazana je za 14. studenog, kada će biti ispitani policijski službenici. Vrhovni sud je prošloga tjedna odbio žalbu Smiljane Srnec protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora, nakon čega je pravomoćna postala odluka prvostupanjsko suda prema kojoj je Srnec produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000., iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, zbog sumnje u ubojstvo sestre uhićena je Smiljana Srnec.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2297 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program