Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Premijer govorio kako će braniti novinare i medije od Milanovića. Pa se obrušio na novinarku N1

S N1 komentiraju da ponovo nije propustio priliku da se obrecne na njih

Premijer Andrej Plenković danas je odgovarao na pitanja novinara o svađama u kojima je jučer sudjelovao predsjednik RH Zoran Milanović. Premijer je naglasio da se “ne želi spuštati na Milanovićevu razinu”, ali da će braniti medije koje ovaj napada: “Ustat ću u obranu novinara i slobode medija”, kazao je. Podsjećamo, Zoran Milanović jučer je kritizirao HRT, usporedivši tu televiziju s Yutelom nezadovoljan načinom na koji je prenosila njegov sukob sa zastupnikom SDSS-a Miloradom Pupovcem.

Nekoliko minuta nakon što izrazio spremnost da brani novinare, premijer se grubo obrecnuo na reporterku N1 televizije, Katarinu Brečić. Na prvo pitanje koje mu Brečić postavila nije htio odgovoriti, komentirajući kako iz njezinih pitanja uvijek izvire stav.

Plenković je slično reagirao kada ga je novinarka Brečić tražila da komentira rječnik kojim Gordan Jandroković i Vladimir Šeks govore o Milanoviću. Optužio ju he da “izvrće rečenice drugih ljudi”, te dodao da on nije čuo kako je HDZ-ov dvojac Milanovića nazvao ludim. „Podsjećate me na Milanovića koji govori da sam ja uvrijedio gospođu Đurđević“, rekao je.

Krešić komentira da se premijer voli obrecnuti na N1

Kao što je Telegram prenio, Vladimir Šeks jučer je komentirao Milanovićeve istupe riječima: “Mislim da su simptomi neke psihičke bolesti već visoko uznapredovali. Nisam stručnjak, ali se radi o određenom koktelu određenih poremećaja, paranoje, šizofrenije…”. Nešto slično rekao je i Jandroković, koji je za Milanovića rekao da je “osoba očitog poremećaja ponašanja i vjerojatnog poremećaja ličnosti”.

Premijerovo ponašanje prema Katarini Brečić nakon presice je komentirao voditelj N1 televizije Hrvoje Krešić. Pročitao je što su rekli Jandroković i Šeks kako bi, rekao je, zadržao profesionalnu razinu N1 televizije i svoje kolegice Katarine Brečić. Nakon što je citirao dvojicu HDZ-ovaca, Krešić se osvrnuo na premijerovo ponašanje: “Nismo baš sigurni da je Andrej Plenković tako baš detaljno pratio izjave svojih najbližih suradnika, ali smo zato sigurni da nije propustio priliku da se još jednom obrecne na N1 televiziju.”

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu