Politika & Kriminal

Premijer hini da nije nimalo zabrinut zbog većine; kaže da nitko neće slijediti Zekanovića

Izlaskom zastupnika Hrasta iz većine, premijer pada na 77 ruku

FOTO: Screenshot/Nova Tv

Plenković je u utorak navečer komentirao najavu jedinog zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovića o napuštanju većine, odnosno izlasku iz kluba HDZ-a. Pokušao je zvučati nimalo zabrinuto zbog činjenice što se većina smanjila na 77 ruku, tvrdeći kako gospodina Zekanovića nitko neće slijediti.

“Meni je to žao, budući da je on dobio u tadašnjoj suradnji naše povjerenje da bude na listi i to u 9. izbornoj jedinici, gdje je HDZ tradicionalno snažan. Ali evo, njegove izjave u zadnjih mjesec dana su bile takvog karaktera da nikog ovdje na današnjoj sjednici kluba takav njegov nastup nije iznenadio”, rekao je Plenković, piše Dnevnik.hr.

‘Zaboravljaju zašto su u Saboru’

Objasnio je zašto je uvjeren da se u njegovu slučaju radi o izoliranom slučaju.

“Nitko drugi neće slijediti taj put, to je sasvim jasno nakon današnje rasprave. Mislim da on i njegova stranka nastoje potencirati ovu temu i na njoj poentirati, a zaboravljaju da nije bilo HDZ-a i naše dobre volje, da ne bi bili u Hrvatskom saboru. To je čak i on sam izjavio danas”, rekao je Plenković koji je na pitanje novinara je li zabrinut zbog sve slabije većine u Saboru rekao da nije.

Nastavite čitati