Premijer je komentirao najnovije Telegramovo otkriće o Kujundžiću. Nije ga baš branio

Suzdržane izjave Andreja Plenkovića iz Slavonskog Broda

ZADNJA IZMJENA: sij 23, 2020
Foto: PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je posjetio tvrtku Đuro Đaković, a tom je prigodom potpisan i ugovor te tvrtke s Hrvatskom poštanskom bankom (HPB) o kreditu u iznosu 150 milijuna kuna, što je prvi dio od ukupno 300 milijuna kuna za koje je Vlada dala državno jamstvo.

Novinare koji su ga pratili zanimalo je kako komentira razvoj afere s ministrom zdravstva koju danima otkriva Telegram. Premijer Plenković bio je vrlo suzdržan u odgovorima na novinarska pitanja o Milanu Kujundžiću.

‘Mora to sam pojasniti’

“Primio sam na znanje informacije koje mi je dao. On mora sve to pojasniti. U ovom trenutku nemam što za dodati”, rekao je Plenković na upite o današnjem razgovoru s Kujundžićem.

Novinari su komentirali kako su u međuvremenu izašli novi detalji, misleći na Telegramovo otkriće kako su kuću u Markuševcu ministar i supruga izvukli iz njezine tvrtke za samo 100.000 eura. Premijer je na to samo ponovio da sam ministar treba pojasniti nove detalje koji izlaze u javnost oko kupnje. Na pitanje Ive Puljić Šego s N1, ostaje li Kujundžić u Vladi, premijer je samo otišao.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program