Premijer je komentirao novu Brkićevu aferu i ovaj put mu, zgodno, mediji ne smetaju. Kaže da rade svoj posao

Ranije je, recimo, medije zbog nezgodnih pitanja optuživao za hibridni rat

ZADNJA IZMJENA: lis 2, 2018

Premijer Andrej Plenković maloprije je komentirao dokumente koje je objavio Nacional, a prema kojima je njegov zamjenik u HDZ-u Milijan Brkić 2011. kriminalcima i prostitutkama javljao da ih policija istražuje.

Premijer je kazao kako je kratko vidio članak i da se još nije detaljnije o svemu informirao, ali da će o svemu pričati s Brkićem danas poslijepodne kad se vrati u Hrvatsku. Plenković je trenutno u Ženevi na skupu Strateški dijalog o zapadnom Balkanu. “Razgovarat ćemo večeras. Nije na meni da spekuliram”, kazao je premijer, javlja N1. “Sve moguće afere moramo rasvijetliti do kraja”, dodao je.

‘Informacije ne smiju curiti iz sigurnosnog sustava’

Premijer je, zanimljivo, rekao i kako nije nikako dobro da cure informacije sigurnosnoga sustava, ali da mediji, koje je nerijetko zbog istoga prozivao, u ovom slučaju rade svoj posao. “Institucije moraju napraviti sve da se otkrije kako cure informacije iz sigurnosnog sustava jer to je nedopustivo”.

Dodao je i kako “tu nema nikakvih osobnih stvari, mediji rade svoj posao i očito objavljuju određene informacije”. “Ja sve što čujem, provjeravam, analiziram i donosim sudove. Nema tu nikakvih prečica”, rekao je Plenković.

Ovaj put mu mediji nisu problematični

Zanimljivo, ovoga puta premijer nije napao medije, što se ranije događalo kad su mu novinari postavljali neugodna pitanja o HDZ-u, njegovim suradnicima i radu Vlade. Recimo, kada su novinari prošle godine pisali o eventualnim propustima ministra obrane Damira Krstičevića u slučaju požara koji su harali Dalmacijom, napao je medije i kazao im kako su “zlonamjerno izvještavali”.

Također, prošle je godine premijer često koristio i sintagmu ‘hibridni rat’, aludirajući da ga mediji vode protiv njega i Vlade. “Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju”, poručio je u studenom prošle godine aludirajući na to da se u Hrvatskoj vodi medijski rat oko afere Agrokor. No, u ovom slučaju mu, izgleda, mediji ne smetaju.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program