Premijer je malo dramatičan: ‘Što bi vi? Da dođem na aktualni sat, bace blato i ja kažem, jao, hvala vam, baš mi dobro stoji?’

Svađe na aktualnom satu i usporedba sa Sanaderom Plenkovića su silno pogodile

ZADNJA IZMJENA: ruj 16, 2020
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Današnji aktualni sat u Saboru obilježilo je prepucavanje između premijera Andreja Plenkovića i oporbenih zastupnika. Plenković se u prvih pola sata uspio posvađati sa Sinišom Hajdašem Dončićem iz SDP-a, Marijanom Puljak iz Pametnog i Darijom Zurovcem iz Fokusa. SDP-ovcu se Plenković narugao zbog preoptimističnih prognoza uoči izbora, dok se zastupnici Pametnog i Zurovcu s visoka obraćao zbog njihovog kratkog staža u Saboru.

U nastavku aktualnog sata premijer se svađao i s Mirelom Ahmetović, koja ga je usporedila s Ivom Sanaderom, dok je Sabina Glasovac, iziritirana premijerovim oštrim odgovorima, od predsjednika Sabora zatražila da Plenkovića upozori kako ga zastupnici imaju pravo pitati što žele. Kada je napokon napustio Sabor, premijer se pred novinarima osvrnuo na današnje sukobe s oporbom.

Nema labavo u drugom mandatu

Sudeći prema Plenkovićevom komentaru, posebno ga je zaboljela usporedba s nekadašnjim stranačkim kolegom i prethodnikom na mjestu predsjednika vlade, Ivom Sanaderom. “Smisao aktualnog sata je da se osjete političke tenzije i razmjene mišljenja. Sve što je bilo, bilo je u okvirima sličnih situacija i ranije. Imate glavnu tezu oporbe, koja na mene baca aluzije o korupciji. Kad takvo nešto čujemo, onda reagiramo. Ta vrsta kavanskih tračeva i nebuloza zaslužuje takav odgovor“, uvrijeđeno je počeo Plenković.

„Kad vam pretendentica na ozbiljnija mjesta u SDP-u poruči da ni vaša nije gorila dovijeka i usporedi vas sa Sanaderom, onda zaslužuje oštre odgovore. Ta žena ne zna što ja o njemu mislim, jednostavno, ja to ne prihvaćam. U drugom mandatu nema teoretske šanse da dopuštamo takve komentare. Svi će dobiti čvrst, jasan, oštar odgovor, kakav zaslužuju”, najavio je premijer.

Potom je Plenković postao naglašeno slikovit. „Što očekujete od mene, da dođem na aktualni sat, netko baci blato i ja kažem, jao, hvala vam, baš mi dobro stoji? Što ću ja s blatom, stalno ga primati? Jednostavno ne prihvaćam optužbe za korupciju koje ne stoje. Ljudi, koji tako lakonski izlaze s takvim tezama, moraju instantno dobiti takav odgovor. To je sve”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program