Politika & Kriminal

Premijer Orešković konačno o ratu dvojice potpredsjednika njegove Vlade: 'To su samo dječje boljke'

Božo Petrov naveo je da je važno odvojiti prijateljstvo od poslovnog dijela

22.04.2016., Zagreb - U hotelu Sheraton odrzana je konferencija Reforma javne uprave - perspektive i izazovi. 
Tihomir Oreskovic i Bozo Petrov. 
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković danas je nakon otvorenja konferencije o reformi javne uprave u zagrebačkom Sheratonu konačno prokomentirao aktualne trzavice u Vladi, na relaciji Božo PetrovTomislav Karamarko.

‘Glavna poruka je da mi radimo’

“Svi znamo da kad se formira novi tim postoje različita mišljenja. Mi radimo. Došao sam iz privatnog sektora i meni je drago da oko sebe imam ljude koji imaju različita mišljenja. Možda se ljudi nisu na to naviknuli, možda se čini da je riječ o tenzijama, ali mislim da su to zdrave tenzije”, poručio je i nazvao sukobe dvojice potpredsjednika Vlade dječjim boljkama, piše 24 sata.

“Glavna poruka za građane je da mi radimo. Ukoliko su možda nekakvi sukobi ili drugačija mišljenja to je dio politike, ali ne samo politike nego i biznisa i sustava. Rasprave i te male tenzije su zdrave jer nećemo se samo zatvoriti i šutjeti. To meni nije zdravo”, istaknuo je premijer.

Most neće dopustiti da se ugroze nacionalni interesi

Svoj odnos s Karamarkom, koji nije bio na konferenciji, obrazložio je i Petrov, koji je istaknuo kako je vrlo važno da se napravi distinkcija između prijateljstva i poslovnog dijela. Potvrdio je i da je o svemu razgovarao s Karamarkom te dodao kako su određene tenzije za njega prirodne i normalne, jer se tako može doći do konstruktivnih rješenja.

Naveo je i da se njegove prozivke oko zaštite nacionalnih interesa ne odnose na Karamarka, već na određene grupacije iza političkog sustava koje pokušavaju napraviti utjecaj. “To je ono što Most neće dopustiti. Vjerujem da članovi Vlade imaju želju zaštititi nacionalne interese”, rekao je Petrov.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu