Politika & Kriminal

Priča s gradnjom pristupnih cesti Pelješkom mostu sve je bizarnija; sve je stopirano zbog računa od 221 kune i 35 lipa

Inače, gradnja pristupnih cesti se procjenjuje na preko 482 milijuna kuna

Radovi na Pelješkom mostu nakon što je terentni brod dopremio materijal 29.12.2018., Komarna, DN zupanija - Radovi na Peljeskom mostu, od broda Zhen Hua 7 koji je donio opremu, tesku dizalicu i pomocne brodove, betonare na Peljeskoj strani i izgradnje naselja za radnike tik povise mjesta Duboka.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Grčka tvrtka Aktor dobila je na Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske spor protiv rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim je odbijena žalba te tvrtke na odabir Avaxa da gradi pristupne ceste Pelješkom mostu, dionicu Duboka – Sparagovići, objavio je u petak Večernji list. Time se cijela priča oko pristupnih cesta, čija je gradnja procijenjena na 482 milijuna kuna, dodatno zakomplicirala i to zbog 221 kune i 35 lipa, piše Večernji.

Aktor je žalbu Dkomu podnio 11. ožujka ove godine, no Komisija je 20. ožujka tu žalbu ocijenila neurednom i stoga je odbacila uz obrazloženje da Grci nisu uplatili propisanih 100.000 kuna naknade za pokretanje žalbenog postupka, nego “samo” 99.778,65 kuna. Na to rješenje Komisije Aktor je podnio upravnu tužbu, a VUS je 25. travnja presudio u njegovu korist te poništio rješenje Dkoma i predmet vratio na ponovni postupak.

Dkom donosi odluku o Aktorovoj žalbi

To znači da će Dkom sad morati donijeti odluku o Aktorovoj žalbi koju i nije bio razmatrao jer ju je proglasio neurednom. A to će sve dodatno prolongirati konačnu odluku o izvođačima i sam početak gradnje pristupnih cesta, piše Večernji list.

Dnevnik podsjeća da je upravnu tužbu protiv Dkoma u slučaju pristupnih cesta podnijela i druga grčka tvrtka – Avax – i to jer je Komisija poništila odluku da ta tvrtka gradi dionicu od Duboke do Sparagovića.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu