Prijetili su ženi, pucali na dječju sobu u kojoj joj je bilo dijete i tražili novac. Sudac ih je pustio na slobodu

Dvojica muškaraca i žena u naselju Patkovac su pokušali iznuditi novac od 38-godišnjakinje

ZADNJA IZMJENA: sij 19, 2020
Foto: Pixsell/ilustracija

Dvojica muškaraca i žena koji su u naselju Patkovac pokušali iznuditi novac od jedne 38-godišnjakinje, prijetili joj smrću i pucali joj na kuću, između ostalog i u prozor dječje sobe u kojoj se u tom trenutku nalazilo dijete, sudac istrage pustio je slobodu. Trojac je ispitalo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici te je zatraženo određivanje istražnog zatvora “zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočiniteljicu te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”.

No, sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru očito da ljudi trebaju ostati u pritvoru. Kako javlja Općinsko državno odvjetništvo “nije usvojio prijedlog za određivanje istražnog zatvora ali je rješenjem izrekao mjere opreza redovitog javljanja u PU Bjelovarsko-bilogorsku dva puta u tjednu, zabranu približavanja oštećenici, zabranu približavanja trećeosumnjičenici, na udaljenost ne manju od sto metara, te zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s oštećenicom i trećeosumnjičenicom.

Tražili 56.000 kuna

Ranije ovaj tjedan policija je prijavila dvojicu muškaraca i ženu koje sumnjiči da su lažnim osmrtnicama na žrtvino ime, paljenjem lampaša i pucanjem oko njene kući pokušali iznuditi 56.000 kuna od 38-godišnjakinje iz bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac.

Policija navodi da su osumnjičeni 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja od 12. rujna od 1. studenog prošle godine žrtvi prijetili više puta. Tako su 17. listopada postavili upaljeni lampaš pred kućom gdje stanuje, a pet dana poslije su u poštanskom sandučiću ostavili osmrtnicu na njeno ime.

Zatim su 25. listopada na prozoru te kuće ostavili još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe.

Pucali na spavaću i dječju sobu

Početkom studenoga, oko sat iza ponoći, iz automobila osumnjičene 39-godišnjakinje, ispalili su najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće. Jedan metak probio je roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva projektila probila staklo prozora na spavaćoj sobi gdje je bilo njeno dijete, navodi policija u priopćenju.

Novac nisu uspjeli iznuditi jer je žrtva sve što joj se dogodilo prijavila policiji. Usto, kod 33-godišnjaka je pretragom, između ostalog, pronađena i jedna ručno rađena puška zbog čega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Uhićeni 36-godišnjak i 33-godišnjak u četvrtak navečer predani su pritvorskom nadzorniku, no sada su pušteni na slobodu.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program