Prikupljanje potpisa za referendum o mirovinama ne ide dobro; Ribić u panici poziva građane da dođu potpisati

Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti najmanje 373.568 potpisa

ZADNJA IZMJENA: svi 6, 2019
Foto: PIXSELL

U devet dana prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv dizanja dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina prikupljeno je 247.835 potpisa, objavili su danas iz Organizacijskog odbora Inicijative #67 je previše. Za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju potrebno je prikupiti najmanje 373.568 potpisa, objavilo je Ministarstvo uprave prošli tjedan. Članovima inicijative ostalo je još pet dana da dosegnu potrebnu brojku.

Na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati prikupljanja potpisa medijima se obratio Predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić, koji je rekao je da je potpisa zabrinjavajuće malo, te je pozvao građane da dođu potpisati za inicijativu, javlja N1. “Broj potpisa je ispod očekivanja, a ključni razlozi su loše vrijeme i Vladina propaganda”, kazao je Ribić.

Organizatori iz sindikata

Prikupljanje potpisa počelo je u ponoć 27. travnja, a trajat će do 11. svibnja. Organiziraju ga tri sindikalne središnjice: Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata. Glavni cilj akcije je vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti.

Kao što je Telegram nedavno pisao, sindikati su potpise za referendume prikupljali ranije u tri navrata, protiv izmjena Zakona o radu, outsourcinga (izdavanja i privatizacije pomoćnih službi iz javnih firmi) i monetizacije autocesta. Za svako od njih su sindikati skupili daleko više potpisa nego je trebalo, no nije održan niti jedan referendum jer su Vlade redovito odustajale od svojih nakana.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2291 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program