Politika & Kriminal

Primorsko-goranska županija danas ima 428 novih slučajeva, razmatrat će se zatvaranje terasa i trgovina

Županijski stožer tražit će strože mjere na idućih tjedan dana

21.11.2020., Zagreb - Drive-in testiranje na COVID-19 na istocnom ulazu Zagrebackog velesajma. Tehnicari uzimaju briseve za test na koronavirus. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je čak 428 novih slučajeva zaraze. Time je broj aktivno zaraženih porastao na 3054, izvijestio je Stožer za civilnu zaštitu te županije i kojeg također navode kako je u KBC-u Rijeka od Covida umrlo pet osoba. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1264 uzoraka.

Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 33,9 posto. Prema podacima iz KBC-a Rijeka, broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti smanjen je za 13 pacijenta i iznosi 187. Osam pacijenata je smješteno u Thalassotherapiju Opatija. Na respiratoru je 17 osoba.

Zatvaranje terasa i trgovina?

Epidemiolog Dobrica Rončević na današnjoj je pressici Stožera civilne zaštite PGŽ najavio da će Stožer u petak raspravljati o novom krugu zatvaranja na području županije koje bi trajalo tjedan dana, piše Novi list. Prema Rončeviću, novi krug zatvaranja podrazumijeva zatvaranje svih ugostiteljskih objekata, uključujući i terase, te trgovačkih centara i svih trgovina, osim onih koje prodaju hranu i higijenske potrepštine. Ugostiteljima će ostati dozvoljena dostava.

Također se očekuje da će se nastava u školama i dalje odvijati online putem.

Neće suspendirati treninge na otvorenom

“Treninge na otvorenom ne bismo suspendirali, jer se uglavnom odnose na rekreativni dio, osim profesionalnih liga. Računamo da tu aktivnost na otvorenom prostoru za sportove bez kontakta ili treninge ne bismo predložili u ovom krugu zatvaranja. Računamo s time da s dolaskom lijepog vremena većina ljudi će moći svoje potrebe za rekreacijom potražiti u krugu obitelji ili najbližih prijatelja i to u širokom vanjskom prostoru, gdje se ne stvaraju gužve, kao što se stvaraju u urbanim centrima”, poručio je Rončević.

Potom je dodao: “Eventualno kroz tjedan dana ako dođe do smirivanja brojki mogli bismo eventualno razmišljati o produžetku ili obustavi ovakvih intenzivnih mjera.”

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu