Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Princu Andrewu ipak će se suditi zbog optužbe da je prije 20-ak godina seksualno zlostavljao 17-godišnjakinju

Sudac u New Yorku odbacio je žalbu princa Andrewa

Los Angeles, CA  - **FILE PHOTOS** Prince Andrew smiling as he stands with his left arm around the waist of a young Virginia Roberts. It is alleged to have been taken in early 2001.  Ghislaine Maxwell stands behind.
*Editorial Use Only* see Special Instructions.

BACKGRID USA 17 NOVEMBER 2019,Image: 483417216, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
FOTO: MPNC/Ilustrativna fotografija

Princ Andrew, sin kraljice Elizabete II. i prijatelj pokojnog američkog financijaša i pedofila Jeffreyja Epsteina, nije uvjerio suca u New Yorku da odbaci tužbu za seksualno zlostavljanje koju je protiv njega podigla Virginia Giuffre, prenosi BBC.

Giuffre, kojoj je danas 38 godina, u tužbi navodi da ju je vojvoda od Yorka seksualno zlostavljao kada joj je bilo 17 godina. Između ostalog, tvrdi da su je Epstein i njegova partnerica Ghislaine Maxwell doveli princu. Andrew cijelo vrijeme odbacuje optužbe.

Njegovi odvjetnici smatraju da bi slučaj trebao biti odbačen jer je Giuffre 2009. pristala na nagodbu kojom je dogovoreno da neće tužiti Epsteina niti ikoga povezanog s njim. Zauzvrat je dobila 500 tisuća dolara. Ipak, njujorški sudac Lewis Kaplan smatra da slučaj treba ići na sud i da Giuffre treba saslušati. Suđenje u New Yorku trebalo bi se održati na jesen, piše BBC.

Ne sjeća se da ju je upoznao

Giuffre je tužbu protiv vojvode od Yorka na sudu u New Yorku podnijela u kolovozu prošle godine. U međuvremenu, britanska policija je odustala od istrage protiv 61-godišnjeg princa u ovom slučaju. Inače, Andrew je u intervjuu za BBC 2019. godine rekao da se ne sjeća da je ikada upoznao dotičnu.

Jeffrey Epstein umro je u zatvoru 2019., a istragom je utvrđeno da je počinio samoubojstvo vješanjem. Njegova bivša suradnica 60-godišnja Ghislaine Maxwell na samom kraju prošle godine proglašena je krivom za pet od šest točaka optužnice zbog vrbovanja djevojaka između 1994. i 2004. godine. Prijeti joj 65 godina zatvorske kazne.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu