Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Priveden osumnjičeni za napad u podzemnoj u New Yorku

U pucnjavi je ranjeno deset ljudi

NEW YORK, NY - APRIL 12: Members of the NYPD bomb squad inspect a U-Haul van believed to be linked to the suspect of a shooting earlier today in the subway on April 12, 2022 in New York City. According to authorities, ten people have been shot and six injured at the 36th Street and Fourth Avenue station in the Sunset Park neighborhood.  David Dee Delgado/Getty Images/AFP (Photo by David Dee Delgado / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Osumnjičeni za napad u newyorškoj podzemnoj željeznici, Frank James, uhićen je u East Villageu u New Yorku, javljaju američki mediji. Uhitila ga je policijska patrola Devete policijske postaje.

CNN javlja kako će načelnik policije u New Yorku, Keechant Sewell, skupa s gradonačelnikom New Yorka Ericom Adamsom, održati konferenciju za medije na kojoj će dati više detalja o uhićenju.

Podsjetimo, Adams je osumnjičen da je ispalio dimne bombe i upucao deset putnika u njujorškoj podzemnoj željeznici. Gradonačelnik, koji je bivši policajac, obećao je odmah nakon napada da će osumnjičeni biti priveden pravdi.

Napad se dogodio u vrijeme odlaska na posao

Napad se dogodio u utorak ujutro u vrijeme odlaska na posao, u podzemnoj stanici brooklynske četvrti Sunset Park. Uz deset ljudi ozlijeđenih u pucnjavi, njih još 13 je ozlijeđeno u paničnom bijegu sa stanice. Petero ozlijeđenih je u teškom, no stabilnom stanju, a očekuje se da će svi preživjeti.

Ovaj napad posljednji je u nizu nasilnih činova u američkom podzemnom prometu i velik izazov za gradonačelnika Erica Adamsa koji je u kampanji obećao borbu protiv kriminala i zaustavljanje pada broja putnika željeznicom. Policija je Jamesa imenovala napadačem ranije danas. Tada nisu potvrdili je li djelovao sam.

Vlasti su objavile da je James iznajmio vozilo u Philadelphiji, pa ga parkirao u Brooklynu u blizini stanice gdje je izveo napad. Vjeruje se da je osumnjičeniku oružje zaglavilo uslijed pucnjave, što je spriječilo veću tragediju.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više