Problem s nedavno servisiranim helikopterom, Milanović je morao putovati zamjenskom letjelicom

Iz MORH-a kažu da se radilo o 'manjim odstupanjima u parametrima rada motora'

ZADNJA IZMJENA: kol 10, 2020

Na helikopteru kojim je Zoran Milanović trebao letjeti na Korčulu uočeni su tehnički problemi, pa je predsjednik RH morao letjeti zamjenskim helikopterom, potvrdilo je Ministarstvo obrane, javlja Dnevnik.hr. Iz Ministarstva kažu da su 28. srpnja na helikopteru kojim je Milanović trebao putovati otkrivene manje nepravilnosti, pa je za njegov let angažirana druga letjelica.

„Možemo Vas izvijestiti da je bila riječ o letu u potpori programu Ureda Predsjednika RH. Kod helikoptera koji navodite, tijekom redovnog pregleda u sklopu pripreme za zadaću prevoženja uočene su manje nepravilnosti, manja odstupanja u parametrima rada motora, koje su zrakoplovni tehničari HRZ-a ubrzo riješili, te je helikopter vraćen u operativnu uporabu”, napisali su iz Ministarstva.

Velik broj reklamacija

Brojni mediji, uključujući i Telegram, pisali su o problemima s kvarovima na višenamjenskim helikopterima Mi-17Sh koji su prošli remont u Rusiji. Novinarka Ivana Pezo-Moskaljov došla je do dokumentacije iz koje proizlazi da je na svaki helikopter bilo i do 30 reklamacija. Radilo se o problemima zbog kojih su letjelice morale biti prizemljene te dodatno servisirane.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2016 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program