Politika & Kriminal

Pročelnik Lovrić za Telegram: 'Predlažemo da se u zagrebačke škole vrate učenici od 5. do 8. razreda'

Iz Gradskog ureda za obrazovanje uputili su takav prijedlog gradskom stožeru

FOTO: Telegram/Ilustracija

Kako Telegram doznaje od Ivice Lovrića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, zagrebački osnovnoškolci od 5. do 8. razreda u ponedjeljak bi trebali natrag u školske klupe. Gradski će ured uputiti takav prijedlog gradskom stožeru civilne zaštite, pojašnjava Lovrić, koji se nada da će stožer takav prijedlog i prihvatiti.

“U općoj gradskoj populaciji i dalje imamo mnogo zaraženih, no među učenicima zaraženost nije visoka. Prošloga četvrtka imali smo 244 zaražena učenika, danas ih je 60 manje od tog prošlotjednog broja”, objasnio je Lovrić za Telegram i dodao kako se oko ove odluke čuo i s ministrom Radovanom Fuchsom koji se, kaže gradski pročelnik, slaže s ovakvim prijedlogom za zagrebačke učenike.

Načelo postupnosti u vraćanju učenika

Lovrić nam je pojasnio da im je u vraćanju učenika u škole važno voditi se načelom postupnosti, uz nužan oprez. Iz tog bi razloga sljedeći tjedan u škole vratili učenike od 5. do 8. razreda, a potom, ako će epidemiološka situacija među učenicima to dopuštati, razmotriti i vraćanje srednjoškolaca u klupe. Naime, u Gradu Zagrebu ovoga tjedna samo maturanti odlaze u školu na nastavu, dok su učenici od 1. do 3 razreda srednje škole u nastavi na daljinu.

Spomenimo i kako se nakon sjednice Znanstvenog savjeta Vlade medijima obratio potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović. “Neki smatraju da je model C opravdan, mi to također smatramo”, rekao je o opravdanosti nastave na daljinu. “Mislim da nema razloga da se ta odluka mijenja, jer brojevi nam ne padaju, odnosno brojevi nam rastu od trenutka kad se krenulo s modelom C”, kazao je.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu