Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Profesorica fizike iz Zagreba tražila da učenici ručnicima pokriju glave dok ih ispituje gradivo

'Ostala sam u šoku kada mi je dijete ispričalo što se dogodilo i kakav je zahtjev profesorice bio', kazala je jedna mama

Roditelji učenika zagrebačke Veterinarske škole tvrde kako je profesorica fizike, Bosiljka Vidović Kordić, tražila od učenika prvog razreda da za vrijeme ispitivanja gradiva online, prekriju glave i lica ručnicima. Roditelji su profesoricu prijavili mjerodavnim institucijama i zatim istupili u Večernjem listu.

Roditelji su naveli kako je profesorica isprva bila protiv online ispitivanja gradiva, da bi potom učenicima u petak najavila kako će se ono odigrati u ponedjeljak. Kada su se svi okupili na platformi Teams, profesorica je od učenika zatražila da glave i lica prekriju ručnicima, iako su na računalima imali uključene kamere.

Neki odbili odgovarati

“Na način ispitivanja kakav je tražila profesorica ispitano je troje učenika, dok je dio razreda odbio odgovarati prekrivena lica i glave poručujući da na takvo omalovažavanje ne pristaju pa im je unesena opaska da su odbili odgovarati gradivo”, kazali su roditelji novinarima. Učenici su, dodaju, sat snimili kako bi mogli dokazati da se od njih tražilo da lice prekriju ručnikom.

“Ostala sam u šoku kada mi je dijete ispričalo što se dogodilo i kakav je zahtjev profesorice bio. Dijete je odbilo tako odgovarati i ima moju punu podršku”, rekla je jedna mama te dodala kako su oni koji su pristali odgovarati to učinili iz straha. Također je kazala kako su joj učenici rekli da ih se na taj način ne samo podcijenilo nego i ismijalo.

Reakcija ravnateljice škole

Roditelji su školu i učiteljicu prijavili mjerodavnim institucijama. A ravnateljica Andrea Djurdjević je za Večernji list potvrdila da je sa spornim događajem upoznata.

“Za slučaj sam saznala jučer navečer, javili su se roditelji da su djeca morala tako odgovarati no više vam za sada nemam što reći. Već danas smo kontaktirali roditelje i učenike, porazgovarat ćemo s njima da kažu što se dogodilo, kao i s profesoricom, a kada utvrdimo sve činjenice tek tada ćemo moći reći više”, kazala je te dodala kako će do kraja tjedna, nakon razgovora sa svima, moći imati konkretnije reakcije.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više