Politika & Kriminal

Pronađeno je tijelo optuženog za palež vikendice Radovana Ortynskog. Sumnja se na samoubojstvo

Pronađen je u šumi pokraj Našica, do njega je bio pištolj

25.10.2019., Osijek - Pripremno rociste optuzenima za palez kuce Radovana Ortynskog. Milan Bulat u pratnji pravosudne policijedoveden na sudjenje. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

U šumi nedaleko od Našica u srijedu ujutro pronađeno je tijelo 55-godišnjeg Milana Bulata, drugookrivljenog za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog. Prema informacijama Jutarnjeg lista, pokraj tijela je pronađen pištolj, što je jedan od razloga zbog kojih se sumnja da je Bulat počinio samoubojstvo.

Policija je potvrdila da je obavljen očevid i da će biti obavljena obdukcija Bulatovog tijela. Jutarnji od svojih izvora saznaje kako je upotrijebljena jedna od metoda kojom se treba utvrditi je li Bulat pucao iz pištolja koji je pokraj njega pronađen.

Jedini je priznao zločin

Vikendica Radovana Ortynskog na Braču zapaljena je u večernjim satima 1. travnja 2017. godine, pri čemu je nastala materijalna šteta u visini od 200 tisuća kuna. Za palež je optuženo šest osoba, ali Bulat je jedini koji je priznao odgovornost za to nedjelo, uz otklon da ga nije počinio “onako kako se navodi u optužnici”. Naime, USKOK je grupu teretio za stvaranje zločinačkog udruženja, dok je Bulat tvrdio da je vikendicu zapalio sam.

“Moj branjenik nije bio u sastavu zločinačkog udruženja niti je znao da ono postoji, niti je ono postojalo. Priznao je da je počinio to kazneno djelo, objasnivši svoje motive i razloge, a ako je netko od okrivljenika bio u kontaktu s njim, to ne dokazuje činjenicu o postojanju zločinačkog udruženja, a isti nisu ni znali na koji je način on ozlijeđen“, kazala je na početku suđenja Bulatova odvjetnica Gordana Vrandečić.

Ozlijede koje je spomenula odvjetnica nastale su kada je pri paležu došlo do eksplozije u kojoj je Bulat teško stradao. USKOK smatra da su ga suradnici s kojima je navodno formirao zločinačku organizaciju nakon toga evakuirali s Brača i organizirali njegovo liječenje u BiH i Njemačkoj. I ostali optuženi tvrde da zločinačko udruženje nije postojalo i da je Bulat kazneno djelo počinio sam.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu