Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Prosječna plaća u Zagrebu narasla u odnosu na lani, sada iznosi 8130 kuna neto

Najviša prosječna plaća isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, a najniža u kožarskoj industriji

25.09.2021., Zagreb - Gradska svakodnevica - gradani uzivaju na otvorenom. 
Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 8130 kuna, što je za 5,4 posto više u odnosu na srpanj lani, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za srpanj na razini Hrvatske koja je iznosila 7046 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1084 kune.

Najveća i najmanja plaća

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za srpanj u Zagrebu isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 13.259 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u djelatnosti proizvodnja kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4412 kuna. Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 11.257 kuna, što je porast za 3,2 posto u odnosu na srpanj 2020. godine.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više