Prosvjed učitelja zbog kolektivnog ugovora; ministrica im se obratila pa su je izviždali

Prosvjed se održao pred zgradom Ministarstva obrazovanja

ZADNJA IZMJENA: ožu 1, 2018
Foto: screenshot

Nezadovoljni učitelji su danas prosvjedovali pred zgradom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prosvjed je organizirao Sindikat hrvatskih učitelja, a žele sklapanje kolektivnog ugovora.

Predsjednica sindikata Sanja Šprem poručila je kako Vlada jednostranom odlukom donosi odluku o primjeni materijalnih prava, ali kako kolektivni ugovor nisu samo materijalna prava.

“Tražimo nastavak kvalitetnih pregovora, ugovaranje boljih materijalnih prava obzirom na rast BDP-a i veću zaštitu zaposlenika u sustavu osnovnih škola – što se isključivo može kolektivnim ugovorom”, kazala je Šprem, piše N1.

Izviždali ministricu

Okupljeni prosvjednici izviždali su ministricu Blaženku Divjak koja im se obratila. Kazala je kako su u tijeku pregovori o kolektivnom ugovoru za sve učitelje i nastavnike te kako očekuje završetak procesa kroz dva, tri tjedna.

Divjak je naglasila kako je do sada o ovom pitanju održano 10 sastanaka i osam radnih skupina te zamolila okupljene da dođu u zgradu ministarstva te popričaju o svojim zahtjevima. “Tako ćemo i našim učenicima i studentima pokazati da smo spremni za dijalog”, no okupljeni su joj uzvratili kako “ne žive od lijepih riječi, već od djela” i da žele kolekrivni ugovor.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program