Politika & Kriminal

Protiv roditelja i prosvjednika u Krapinskim Toplicama podneseno ukupno 26 prekršajnih prijava

Zbog djeteta je pozvan i Centar za socijalnu skrb

14.9.2021., Krapinske toplice - Ispred Osnovne skole Krapinske Toplice i dalje se odvija drama oko djecaka koji ne smije u skolu jer u dogovoru s roditeljima ne zeli staviti masku za lice. Pred skolom je bila i policija i zupan Krapinsko-zagorske zupanije Zeljko Kolar.
Photo:Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Nastavlja se sukob u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama, koji je počeo prošlog tjedna, kada otac jednog učenika, Kristijan Gaćina, nije dopustio da njegov sin nosi masku u školi. U tom naumu ga je podržalo nekoliko roditelja i prosvjednika. Nakon što su oni danas ušli u prostor dvorišta škole, ravnatelj je pozvao policiju.

U školu su u međuvremenu došli i dječja pravobraniteljica te župan krapinsko-zagorske županije. Prosvjednici su se razišli oko 15 sati, ali policija je ostala na licu mjesta gdje će motriti situaciju sve dok učenici ne napuste školu. Darko Krušlin, voditelje službe policije PU krapinsko-zagorske, u izjavi za Novu TV rekao je da su policijske ophodnje na terenu, u neposrednoj blizini, u slučaju da bude potrebe za intervencijom.

Prijavljeni i roditelji učenika bez maske

Pritom je dodao da su u tjeda dana, koliko traje situacija s učenikom koji ne nosi masku, podnijeli već veći broj prekršajnih prijava. “Dosada smo ukupno podnijeli 26 prekršajnih prijava. Jednu za kršenje javnog reda i mira, pet prijava zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, sedam iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i 13 prijava iz Zakona o osobnoj iskaznici”, rekao je Krušlin.

Krušlin je kazao i kako su roditelji učenika su prijavljeni zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. “Slijedom toga smo i roditelje djeteta prijavili, a s obzirom da dijete nije prekršajno odgovornost, obavijestili smo i nadležni Centar za socijalnu skrb”, rekao je Krušlin.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu