Politika & Kriminal

Nekad se čini da nam stvarno nema spasa; evo, šefica Sindikata učitelja dvaput je na HRT-u krivo napisala riječ 'prosječna'

Gospođi se ista greška dvaput potkrala, a ministrica ju nije ispravila

FOTO: screenshot

Počela je nova školska godina što je bio povod za gostovanje ministrice obrazovanja, Blaženke Divjak, u HRT-ovoj emisiji “Ima li što novo?”, a tema je, naravno, bila reforma školstva. Uz nju je u emisiji bila i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem koja je pričala o “prosjećnoj” plaći.

Naime, u jednom trenutku ministrica i šefica Sindikata uzele su krede i počele pisati po ploči o plaćama hrvatskih učitelja. Šprem je u tom trenutku čak dva puta uspjela krivo napisati riječ “prosječna”. Izgleda da ima malih problema sa slovima č i ć, pa je tako napisala “prosjećna”, a ministrica ju nije ispravila.

Diplomirana učiteljica razredne nastave

Sanja Šprem je diplomirana učiteljica razredne nastave, što stoji u njezinoj biografiji na internetskoj stranici varaždinske Šeste osnovne škole. Samim time, ona je među učiteljima koji prvi djecu uče osnovama gramatike i pravopisa, među kojima su i pisanje riječi sa slovima č i ć.

“Diplomirana sam učiteljica razredne nastave i učiteljica 4.a razreda. U VI. osnovnoj školi Varaždin radim 14 godina. Aktivno sudjelujem u radu škole: voditeljica sam likovne grupe za učenike od 1. do 4. razreda, Voditelj Aktiva razredne nastave, sindikalni vijećnik, predstavnik Radničkog vijeća, član PR tima škole, član tima za rad na projektima EU, Predsjednik školskog odbora.

Velik angažman sam uložila u rad u tijelima Sindikata: Županijski sam povjerenik SHU-a Varaždinske županije, član Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata, član Pregovaračkog odbora, Predsjednica Velikog vijeća SHU-a. Volim svoj posao, obožavam raditi s učenicima. Pozitivizam, radost i kreativnost rezultat su svakodnevnog rada”, stoji u njezinoj biografiji.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu