Politika & Kriminal

U Bjelovaru prvi otkaz u školstvu zbog covid potvrda; 'Nastavnik nije radio skandale, naprosto nije dolazio'

'Potpisali smo sporazumni otkaz', kaže ravnatelj Tehničke škole Bjelovar

FOTO: google maps

Covid potvrde su posljednja tri tjedna obavezne u državnim i javnim ustanovama, što uključuje i škole, a danas je došlo do prvog otkaza za obrazovnog djelatnika koji se odbijao testirati i cijepiti. Nastavnik Tehničke škole Bjelovar na posao nije dolazio od 16. studenog (kada su na snagu stupile covid potvrde), a danas je, nakon dva upozorenja pred otkaz, potpisao sporazumni raskid ugovora o radu, potvrdio je za Jutarnji list ravnatelj škole Dario Malogorski.

Nastavnik je, piše Jutarnji, mlađe dobi i u školi radi od 1. rujna, a ovo mu je bio prvi posao u školskom sustavu. Ravnatelju je navodno rekao da se ne slaže s uvedenim mjerama te da iz vlastitih principa odbija “predočenje ikakvih potvrdi”. Ravnatelj naglašava da je sad već bivši zaposlenik škole pristao potpisati sporazumni otkaz.

“Moram reći da kolega nije radio nikakve skandale, nije prijetio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom mjerom i od njezina uvođenja niti jednom nije došao na radno mjesto”, rekao je Malogorski. Dok nastavnik nije dolazio na posao na nastavi su ga zamjenjivali njegove kolege.

‘Nije bilo zle krvi’

Ravnatelj bjelovarske škole je naglasio kako je zaposleniku dvaput poštom slao upozorenja pred otkaz, ali da u školu nisu stizale povratnice, odnosno da djelatnik nije preuzeo poštu. Malogorski mu je upozorenja zatim poslao i preko e-maila, ali nije dobio povratni odgovor, navodi Jutarnji.

“Čuli smo se u četvrtak i petak, kolega je pristao na sporazumni otkaz, što znači da nemamo nikakvih potraživanja jedni prema drugima. U ovoj situaciji to je najbolje rješenje. U njegove principe ne mogu ulaziti, no naglašavam, kolega je doista bio korektan, osim što nije dolazio na nastavu pa smo morali organizirati zamjene”, kazao je Malogorski.

Kako piše Jutarnji, otpušteni nastavnik se od zaposlenja 1. rujna dobro snašao u školi te su ga učenici prihvatili. Ravnatelj smatra da je nastavnik imao ozbiljne namjere raditi u školstvu. “Ovo je neobična priča u odnosu na one o kojima smo dosad čitali po medijima, gdje se pojedini djelatnici koji se nisu slagali s uvedenom mjerom, nisu korektno ponašali. Ovdje uistinu nije bilo zle krvi. Rekao bih, čovjek sa stavom, u svakom pogledu”, rekao je ravnatelj dodavši kako će škola uskoro raspisati natječaj za novog nastavnika.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu