Politika & Kriminal

Pucnjava ispred Pentagona, ima ozlijeđenih

Incident se dogodio na autobusnoj stanici ispred zgrade

Law enforcement officers patrol the entrance of the Pentagon after a report of an active shooter and lockdown in Washington, DC on August 3, 2021. - The Pentagon was on lockdown after a shooting at a subway station just outside the secure US military headquarters. Employees in the US Defense Department headquarters in the Arlington suburb of Washington were ordered to shelter in place amid reports of several gunshots and injuries in the station, the entrance of which is just a few dozen yards (meters) from the building's main doors. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP)
FOTO: AFP

Pentagon, sjedište američke vojske, bio je zaključan nakon ispaljenih hitaca ispred zgrade, javlja CNN. Kako doznaje AP, ima ozlijeđenih.

Vatrogasna postrojba okruga Arlington objavila je da je ozlijeđeno “više pacijenata”, ali nisu potvrdili da se radi o prostrijelnim ranama. Još se ne zna koliko su ozljede teške.

Među ozlijeđenima je i jedan policajac, za AFP su rekli policijski službenici koji su tražili da ostanu anonimni jer nisu ovlašteni javno govoriti o događaju. U međuvremenu je ukinut lockdown zgrade.

Pucnjava na autobusnoj stanici ispred zgrade

Incident se dogodio na autobusnoj stanici koja je dio tranzitnog centra Pentagona, objavili su iz Pentagona. Objekt je udaljen samo nekoliko koraka od zgrade koja se nalazi u okrugu Arlington, Virginia.

Reporter Associated Pressa koji se u tom trenutku nalazio u blizini zgrade čuo je više hitaca, zatim stanku, pa barem još jedan hitac. Drugi novinar AP -a čuo je policiju kako viče “strijelac”.

Mjesto nije sigurno

“Možemo potvrditi da je Pentagon zaključan. Došlo je do incidenta u tranzitnom centru Pentagona”, rekao je ranije jedan od glasnogovornika Pentagona, Chris Layman.

“Incident je u tijeku”, rekao je tada Layman. Dodao je da mjesto događaja nije sigurno i upozorio ljude da ga izbjegavaju. Zasad nije htio komentirati je li u pitanju napadač.

Uskoro opširnije…

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu