Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Pucnjava u supermarketu u Buffalu, ubijeno najmanje 10 ljudi. Napadač nosio vojničku opremu i pancirku?

Mediji javljaju da je napadač uhićen

Više ljudi ubijeno je u subotu poslijepodne u supermarketu u Buffalu u američkoj saveznoj državi New York, priopćile su vlasti. Najmanje 10 je ubijeno u pucnjavi u Tops Friendly Marketu, navodi Associated Press, pozivajući se na policijske izvore. Pet mrtvih pronađeno je na parkiralištu, a ostali u supermarketu. Najmanje je još troje ozlijeđenih, dvoje teško. Policija je zatvorila ulice oko supermarketa.

Policija u Buffalu priopćila je ranije u subotu poslijepodne da se napadač nalazi u pritvoru, a njegov identitet još nije objavljen. Vlasti još nisu potvrdile detalje ovog događaja, ali izvori iz policije navode kako je napadač ušao u trgovinu s puškom te je nosio vojničku opremu i pancirku. Također, na glavi je navodno nosio i vojnu kacigu s kamerom. Istražuje se je li napad prenosio uživo, što je informacija koja se pojavila na nekim društvenim mrežama.

Istraga je u tijeku

Supermarket Tops nalazi se u većinski crnačkoj četvrti, pet kilometara od centra Buffala. Gradonačelnik Byron Brown bio je na mjestu događaja u subotu kasno poslijepodne i očekivalo se da će se obratiti medijima.

Guvernerka Kathy Hochul objavila je na Twitteru da “pomno prati pucnjavu u trgovini u Buffalu”, svom rodnom gradu. Kazala je kako su državni dužnosnici ponudili pomoć lokalnim vlastima. Ured šerifa okruga Erie objavio je na društvenim mrežama da je naredio svom raspoloživom osoblju da pomogne policiji u Buffalu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više