Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Pucnjava u Švedskoj, dvije osobe ozlijeđene

Došlo je do pucnjave u trgovačkom centru u Malmou

Two persons have been injured in a shooting at Emporia Shopping Center in Malmo, Sweden, 19 August 2022. The police are at the scene with a large amount of resources and the location has been cordoned off.
Photo: Johan Nilsson / TT / code 50090 (Photo by JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
FOTO: Johan Nilsson / TT / code 50090 (Photo by JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)

Dvije osobe su ranjene u petak u pucnjavi koja se predvečer dogodila u trgovačkom centru u Malmou, na jugu Švedske, rekla je policija za France Presse.

“Mislimo da je neposredna opasnost prošla”, rekla je glasnogovornica policije. Policija je rekla da je uhitila osobu za koju sumnja da je pucala. Policija ocjenjuje da je napad “izolirani incident povezan s kriminalnim miljeom” i otklonila je motiv terorizma.

Neslužbeni opisi

Kako navode tamošnje zdravstvene vlasti, dvije ranjene osobe su muškarac i žena koja je u teškom stanju. Težina ozljeda druge osobe se ne navodi.

Kako pišu mjesna glasila pozivajući se na izjave očevidaca, osoba je nasumično otvorila vatru na posjetitelje u trgovačkom centru, ali policija nije potvrdila tu informaciju.

U srpnju se u Kopenhagenu, u Danskoj, tridesetak kilometara od Malmoa, dogodila pucnjava u trgovačkom centru u kojoj je ubijeno troje ljudi.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više