Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Puljak deložira političke stranke iz gradskih prostora u Splitu. Prvi je poziv dobio HDZ

Ne isele li se iz prostora u Sinjskoj, morat će plaćati do 19.000 eura mjesečno za korištenje

FOTO: Vjekoslav Skledar

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u veljači je prošle godine najavio promjene oko korištenja gradskih prostora u stranačke svrhe. Stranke više neće moći koristiti gradske prostore, posebice u centru grada, piše Dalmatinski portal, a svima kojima je istekao ugovor ili nije produljen, pozvani su na predaju prostora.

Prva stranka kojoj je istekao ugovor je HDZ, piše portal. Od 21. veljače oni su, prema stavu gradske uprave, nelegalno u svom prostoru u Sinjskoj ulici 2. Inače koriste dva prostora: jedan od skoro 169 kvadrata koji su plaćali oko 3500 kuna mjesečno te drugi od 162 kvadrata koji su plaćali nešto više od 3200 kuna.

Papreni iznos za korištenje

HDZ je, piše Dalmatinski portal, na vrijeme poslao zahtjev za produljenje ugovora, no iz gradske uprave su poslali dopis za primopredaju. Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta kaže da im još nije stigao na adresu.

“Prva vijest mi je to što me pitate, vidjet ćemo pravni osnov kada stigne dopis”, rekao je. Ogluše li se na zahtjev splitske gradske uprave za primopredajom, morat će plaćati mnogo veće iznose za korištenje prostora. Lokacija u Sinjskoj ulici najskuplja je u gradu, prema podjeli grada po zonama, pa bi HDZ mjesečno trebao plaćati više od 19 tisuća eura.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više