Politika & Kriminal

Puljak i Orešković se pitaju zašto je Milanović tako burno reagirao: 'Očito ima nešto što ga potiče'

'Bit ćemo i dalje narikače kad treba govoriti o problemima u hrvatskom društvu'

FOTO: HRT

Zastupnice u hrvatskom Saboru, Dalija Orešković, iz Stranke s imenom i prezimenom, i Marijana Puljak, iz stranke Pametno, večeras su gostovale u Dnevniku HRT-a u kojem su komentirale današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića o njima, a koje je ranije osudio cijeli niz političara i udruga, pa čak i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova koja ih je nazvala seksističkim.

“Bit ćemo i dalje narikače kad treba govoriti o problemima u hrvatskom društvu, pravnoj državi, kako nam loše funkcioniraju nadležna tijela i institucije”, rekla je Orešković gostujući u Dnevniku.

Dodala je da će osobne uvrede stoički izdržati, te da nema problema da ju se promatra kako u njenom minulom radu i rezultatima, tako ni u onome što će pokušati napraviti u sljedeće četiri godine kao saborska zastupnica.

‘Previše je nervozan’

Marijana Puljak rekla je da ih je začudila ovako burna reakcija predsjednika Zorana Milanović. “Pitamo se, a i javnost se pita zašto ovako burno reagira. Previše je nervozan. Očito ima nešto što ga potiče na ovu reakciju”, rekla je Puljak.

Istaknula je da nikad neće govoriti o predsjedniku osobno, već će kritizirati njegovu ulogu, instituciju predsjednika i kako misle da treba reagirati u ovom društvu. “Ovakvi napadi nas neće zaustaviti”, bila je odlučna zastupnica Puljak.

‘To više govori o njemu’

Orešković se osvrnula i na osobne uvrede ustvrdivši da je ponosna na svoje rezultate dok je bila predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Podsjećamo, Milanović je izjavio kako ju je za tu funkciju imenovao “s obzirom na to da je bila najmanje loša”. Prije toga je izjavio kako “nije bila ozbiljna odvjetnica, za razliku od njenog tadašnjeg muža”.

“Mislim da je to primjer institucije koja je startala od nule i izgradila se u tijelo, jedno od rijetkih tijela, u koje je hrvatska javnost imala povjerenje. Rezultati su bili prepoznati na međunarodnoj razini. I ako je takav rezultat drugorazredan predsjedniku Milanoviću, onda to više govori o njemu”, izjavila je Orešković.

Dodala je da se pozornost javnosti ne bi trebala usmjeriti je li ovo neprimjeren istup predsjednika ili ‘bullying’, nego na ono što je glavno, a to je kako djeluju nadležna državna tijela. Puljak je rekla da se neće upuštati u tužbe te da će i dalje biti uporne u svojoj kritici.

Nastavite čitati