Politika & Kriminal

Pupovac potvrdio: Boris Milošević ove godine neće biti na obilježavanju Oluje

Milošević je bio prvi politički predstavnik hrvatskih Srba na proslavi Oluje prošle godine

05.08.2020., Knin - Svecani program i dolazak drzavnih duznosnika povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac gostovao je danas na televiziji N1 gdje je, između ostalog, govorio o obljetnici vojno-redarstvene akcije Oluja koja se obilježava sljedećeg tjedna. Potvrdio je kako za razliku od prošle godine tamo neće biti potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Kazao je kako se lani radilo o gesti te da je takva odluka donesena na razini Vlade i SDSS-a. “Mi ćemo se posvetiti drugim komemorativnim praksama, jer, kao što vidimo, kada nema te vrste izmirenja, to se prelijeva i dolazi do začaranog paklenog kruga, te sve što napravite jučer, danas ponovno može biti razoreno”, rekao je Pupovac.

Bio na proslavi Oluje prošle godine

Prošle godine je premijer u RTL-u Danas najavio kako je dogovoreno sa SDSS-om i predstavnicima srpske manjine da će na proslavi Oluje u Kninu sudjelovati potpredsjednik vlade Boris Milošević.

“Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas”, rekao je tada Plenković.

Kada su ga pak prije par dana mediji pitali o obilježavanju Dana pobjede i tome hoće li doći svi članovi Vlade, rekao je kako se neće inzistirati na tome pa dodao da je to lani bilo važno jer se radilo o okrugloj, 25. obljetnici.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu