Politika & Kriminal

Putin danas jako lijepo govori o Bidenu: ‘Ruski mediji pogrešno ga opisuju, on je britki profesionalac’

Putin i Biden održali su u srijedu samit u Ženevi

Russian President Vladimir Putin and U.S President Joe Biden hold their summit in Geneva at the first such meeting since 2018.,Image: 616068333, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
FOTO: Profimedia
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je imao samo lijepe riječi za američkog predsjednika Joea Bidena, rekavši da ga se pogrešno predstavlja u medijima, kako ruskim tako i američkim, kao neusredotočenog i nejasnog, dok ga on smatra profesionalcem kojem ništa ne promakne.

Putin i Biden održali su u srijedu samit u Ženevi, ostvarivši malene pomake na području kontrole naoružanja i kibernetičke sigurnosti najavivši da će se o tim temama nastaviti razgovarati, no po nizu pitanja i dalje ostaju velika razmimoilaženja.

Njemu ništa ne promakne

Kremlj je izrazio zadovoljstvo zajedničkom izjavom u kojoj se ističe da se nuklearni rat nikada ne bi smio dogoditi. Obojica su sastanak opisali prije kao pragmatičan nego prijateljski, no 68-godišnji Putin je u govoru studentima imao lijepe riječi za 78-godišnjeg Bidena kojeg ruski mediji prikazuju kao fizički i mentalno nesposobnog za obavljanje svoje dužnosti.

“Želim reći da slika predsjednika Bidena koju su stvorili naši mediji pa čak i mediji u Americi nema veze s realnošću. Dugo je putovao, preletio je ocean i morao se boriti s umorom zbog promjene vremenske zone. To uzima danak i kad ja letim”, rekao je Putin i dodao da je Biden bio “veseo i raspoložen”.

Po njegovim riječima, američki predsjednik je “profesionalac s kojim morate biti oprezni kako vam ništa ne bi promaknulo”. “Njemu ništa ne promakne, uvjeravam vas”, rekao je Putin.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu