Politika & Kriminal

Radnici Zagrebparkinga optužuju direktora da ih maltretira, tajno snima i - pjeva karaoke na službenoj opremi

Prijava Upravi Holdinga je podnesena još 7. lipnja, a po njoj se navodno postupa

24.11.2017., Zagreb - U pozivnom centru Zagrebackog holdinga predstavljene su dodatne informacijske usluge i komunikacijske platforme koje uvode Zagrebacki holding i Grad Zagreb. Tomislav Juric. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Radnici Zagrebparkinga optužili su direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničke poslove Tomislava Jurića i njegove suradnike da ih vrijeđaju, tajno snimaju, fotografiraju, degradiraju, ali i da neovlašteno koriste opremu tvrtke i opijaju se u njenim prostorijama. Sve to u njihovo ime Upravi Zagrebačkog Holdinga prijavili su preko svog zastupnika Nezavisnog sindikata radnika Zagrebparkiga, prenosi Tportal.

Prijava s potpisom predsjednika sindikata Darka Kleinbergera Upravi je podnesena još 7. lipnja kada je Holding vodila Ana Stojić Deban. U njoj se navodi da su radnici Stojić Deban već desetak puta anonimno upozoravali na sve što se događa, jednako kao i Gradsku upravu i odgovorne osobe u Holdingu, te da su svi upoznati sa situacijom u Zagrebparkingu. Također se ističe da se “vrijeđanje ljudskog dostojanstva provodilo godinama”.

Pozivanje na Bandića

U prijavi se uz svakodnevno vrijeđanje uz neprimjeren vokabular, navodi i kako se Jurić pritom pozivao na autoritet spominjanjem imena pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i Ane Stojić Deban. Jurića i njegove suradnike optužuje se i za neovlašteno pregledavanje snimki nadzornih kamera, te učestalo alkoholiziranje u prostorijama službe na Autobusnom kolodvoru te korištenje službene opreme TV studija za snimanje i pjevanje karaoka i drugih privatnih poslova. Zbog sumnje da Jurić koristi opojne droge radnici traže da ga se testira.

Također se navodi kako su upoznati da se Jurić novoj gradskoj vlasti obratio pismom u kojem navodno stoji kako je on taj koji je maltretiran i ugnjetavan u Holdingu, a da on to istovremeno drugima čini godinama.

Odgovor Holdinga i Jurića

Iz Holdinga su potvrdili da su upoznati s prijavom protiv Jurića te da se postupa po njoj u skladu s propisanom procedurom. “Utvrdi li se istinitost navoda koji stoje u njoj, poslodavac će postupiti sukladno aktima Društva i zakonskim propisima te poduzeti odgovarajuće sankcije”, poručuju iz Holdinga.

Jurić je također kazao da je upoznat s prijavom, ali je naglasio da o njoj ne može govoriti bez dopuštenja. Kleinberger tvrdi da još nije dobio nikakvu povratnu informaciju o postupanju nove Uprave i kako se samo nada da ona nije skrivena negdje u ladicama. O podnošenju prijave sindikat je poslao obavijest Skupštini i Nadzornom odboru ZGH, DORH-u i policiji.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu