Politika & Kriminal

Ratni zločinac Šešelj očito nije toliko bolestan, ulazi u srpski reality show

Šešelj je iz haškog zatvora privremeno pušten zbog zdravstvenog stanja

Serb  ultranationalist leader Vojislav Seselj waves at supporters on November 12, 2014 after arriving at his Radical Serb Party (SRS) headquarters in Zemun, near Belgrade . Ailing Serb leader Seselj, who has been released from the UN Yugoslav war crimes tribunal, arrived on November 12 from the Netherlands to Serbia. The International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) last week ordered Seselj's release so he could return home for cancer treatment as he awaits a verdict on alleged war crimes during the Balkan wars. Seselj, accused of leading ethnic Serb volunteers in persecuting Croats, Muslims and other non-Serbs during the 1990s wars, underwent colon cancer surgery in December.  AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
FOTO: AFP

Ratni zločinac i četnik Vojislav Šešelj sudjelovat će u srpskom reality showu “Parovi.” To možda i ne bi bilo toliko čudno da Šešelj prije devet mjeseci nije pušten iz haškog pritvora na privremenu slobodu zbog teškog zdravstvenog stanja.

Imao jedan uvjet

“Dogovorili smo sa Šešeljem da sudjeluje u našem showu, a to što pitate koliko će ondje provesti, mogu reći da je dogovoreno koliko izdrži – rekao je za 24 sata glavni urednik Happy TV-a, na kojem se “Parovi” emitiraju Milomir Marić. Šešelj je, dodaje Marić, imao samo jedan uvjet.
“Tražio je da ga osiguramo da ga u toj kući nitko ničim ne gađa da ga ne ozlijedi,” kaže Marić, koji ima povijest televizijskih sučeljavanja sa Šešeljem.

Razlog zbog kojeg su pozvali Šešelja u reality show je, kaže, jer se radi o izuzetno duhovitom čovjeku. “Mnogi se sjećaju da je dugo bio glavna zvijezda Minimaksova show programa, gdje su se on i Ceca borili tko će biti popularniji. Eto, bio je Šešelj,” dodaje Marić.

“Parovi” su show koji je u prošloj sezoni vulgarnošću i otvorenošću kandidata zgrozio gledatelje diljem Srbije. Sudjelovanjem Šešelja bi se granica degutantnosti mogla dodatno pomaknuti.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu