Politika & Kriminal

Ravnatelj Klaićeve, gdje je dječak prvo zaprimljen, kaže da je došlo do vrlo rijetke i teške komplikacije covida-19

11-godišnji dječak najmlađa je žrtva epidemije dosad u Hrvatskoj

FOTO: screenshot N1

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti, Goran Roić, za N1 je komentirao slučaj 11-godišnjeg dječaka koji je sinoć preminuo zbog zaraze koronavirusom. Roić je potvrdio da je dijete zaprimljeno u četvrtak u popodnevnim satima sa sumnjom na akutno abdominalno zbivanje.

“Napravljena je dijagnostička laboratorijska obrada i istog dana je došao pozitivan nalaz na koronu. Laboratorijski nalazi ukazali su na probleme s jetrom, na sepsu, probleme s bubrezima i pacijent je premješten na jedinicu intenzivne njege”, rekao je Roić.

U petak je premješten u Zaraznu

Posumnjali su na opasnu komplikaciju: “Zbog sumnje na abdominalno zbivanje pristupilo se operativnom zahvatu, ali je tijekom uvođenja u anesteziju došlo do aresta i bila je potrebna reanimacija. Nadalje, zbog respiratorne i kardiovaskularne potpore posumnjalo se da je u podlozi rijetka, ali teška komplikacija covid infekcije, tzv. multiorganski inflamatorni sindrom i onda je pacijent u petak premješten Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević”.

Ravnatelj Klaićeve rekao je da su poduzeli sve što su mogli: “Taj sindrom javlja se tijekom covid infekcije, to je teška imunološka reakcija koja je poznata, ali može biti različite težine. U klinici je poduzeto sve što se moglo. Izvješće i kompletnu dokumentaciju smo poslali ministarstvu zdravstva”,

Nastavite čitati