Redatelj Bandić pisao Milanoviću i Radmanu i iznio zanimljiv prijedlog. Preuzeo bi, kaže, dva veleposlanstva

Riječ je o veleposlanstvima država u kojima je pobijedio na izborima, a ima i razrađen plan rada

ZADNJA IZMJENA: sij 6, 2020
Foto: PIXSELL

Dario Juričan uputio je pismo novoizabranom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću i ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću-Radmanu u kojem iskazuje zanimanje za preuzimanje veleposlanstava u dvjema zemljama u kojima je kao predsjednički kandidat u prvom krugu izbora dobio najviše glasova – Indoneziji i Rumunjskoj.

Sadržaj pisma Juričan je objavio na Facebook stranici “Želim biti Milan Bandić predsjednik RH” navodeći u njemu kako si je pobjedom u tim dvjema zemljama osigurao podjelu plijena. Pritom je priložio i plan rada u veleposlanstvima, a kao veleposlanike za Indoneziju naveo Roberta Fabera i za Rumunjsku Sinišu Labrovića.

U planu rada i Karamarko i Bandić

Plan rada podijelio je u sedam točaka. Tako je naveo kako bi prvo izmijenio vozni park u veleposlanstvima, a potom preuredio prostor, ali informatičku opremu. “Poslove digitalizacije prepustili bi Vašem stranačkom kolegi s velikim digitalnim iskustvom Tomislavu Karamarku i King ICT-u, što smatramo jasnim znakom dobre volje u svrhu lakšeg odobravanja ovog plana rada od strane Ministarstva”, navodi Juričan u pismu.

Dodaje i kako u planu imaju mijenjati i namještaj i to sa skupocjenim markama kako bi osigurali “da se rezač etiketa Milan Bandić kada dođe u Veleposlanstva sa svojom diplomatskom putovnicom osjeća kao u svojim stanovima te da ne pati od nostalgije.”

Okućnica samo za Kolindu, a konzulati za uhljebe

Juričan predlaže i preseljenje veleposlanstva na lokaciju s većom okućnicom i visokom ogradom zbog, kako navodi, “potrebe fotografiranja poznate karijerne diplomatkinje Kolinde G.K.“, te uređenja okoliša s nekoliko fontana. Otvorio bi on i konzulate u svim gradovima u dvjema zemljama kako bi “svi stranački uhljebi napokon mogli vidjeti malo svijeta, a i smanjio bi se pritisak na hrvatski teritorij”

“Mišljenja smo da je plan usklađen s jasno postavljenim strateškim vanjskopolitičkim ciljevima naše agilne diplomacije. Osobne manjkavosti zbog slabijeg poznavanja luksuznih hotela, vrhunskih restorana, vinskih karti, brendiranih torbica, marki parfema i sl. popravit ćemo o trošku poreznih obveznika u najkraćem mogućem roku po preuzimanju dužnosti”, zaključuje Juričan.

PLAN RADA U INDONEZIJI i RUMUNJSKOJMinistarstvo vanjskih i europskih poslovan/r ministru Gordanu Grliću RadmanuTrg…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Montag, 6. Januar 2020

Zdravka Grund
Telegram autor
1590 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program