Reiner opomenuo Hasanbegovića da stavi masku i prestane si dodirivati lice, ovaj mu odbrusio da je alergičan na ljude

Potpredsjednik Sabora upozorio je zastupnika da si stalno dira lice

ZADNJA IZMJENA: ruj 16, 2020
Foto: Screenshot Saborska TV

Danas je počelo jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora, a na rasporedu je prvo bilo aktualno prijepodne, tijekom kojega su zastupnici mogli postavljati pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima. Zastupnik stranke Blok za Hrvatsku, Zlatko Hasanbegović, iskoristio je priliku da napadne školski kurikulum.

Hasanbegoviću je sporna odluka da se u nastavni program uvrsti film Dnevnik Diane Budisavljević, koju je opsežno kritizirao u sklopu pitanja ministru prosvjete Radovanu Fuchsu. Hasanbegović je pritom s lica spustio zaštitnu masku, zbog čega mu je predbacio Željko Reiner.

Hasanbegović je alergičan

Potpredsjednik Sabora koji je vodio sjednicu pričekao je da Hasanbegović dovrši kritiku na račun školskog programa, da bi ga nakon toga prozvao zbog epidemiološkog propusta.

„Stavite masku i nemojte si dodirivati lice. Gledao sam vas, stalno ste si dodirivali lice. To vam je najopasniji način za širenje Covida“, upozorio je Reiner bivšeg stranačkog kolegu. „Imam stanovite alergijske probleme, na ljude i na pojave“, odgovorio mu je Hasanbegović. Reiner se nije želio upuštati u daljnju raspravu, pa je pozvao sljedećeg zastupnika da postavi pitanje.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2013 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program